Üniversitemiz Dil-Mer Sertifika Programı ve C1 Kurunda İkinci Mezunlarını Verdi

İlan Tarihi:8.07.2019 10:43:00
Güncelleme Tarihi:8.07.2019 10:52:00

Üniversitemiz Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Dil-Mer) tarafından 5 Haziran 2019 tarihinde sertifika töreni düzenlendi. Rektörlük Seminer Salonunda gerçekleştirilen törende, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında C1 seviyesinde Türkçe Yeterlik Belgesi almaya hak kazanan Dil-Mer öğrencileri ile 24 Haziran-5 Temmuz 2019 tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilen Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Sertifika Programından mezun olan kursiyerler belgelerini aldı.

Sertifika törenine Dil-Mer Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül Oğuz, Dil-Mer Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Papatya Alkan Genca ve Dr. Öğr. Üyesi Serpil Ersöz, Dil-Mer öğretim elemanları, kursiyerler ve mezunlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül Oğuz, Dil-Mer ikinci nesil mezunlarını verirken aynı zamanda ikinci nesil eğiticilerinin de mezunlarını vermenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, teorik derslerde her ne kadar gereken bilgiler öğretilse de uygulamada bunun göründüğü kadar kolay olmadığının, birçok paradigmayı göz önünde bulundurarak davranmak gerektiğinin altını çizdi.

Uluslararası öğrencilerin farklı bir ülkeye gelme heyecanı ve kaygısı içerisinde oldukları için Türk öğrencilere göre çok daha fazla zorluk beklediğini ifade eden Oğuz, “Uluslararası öğrencilerin ülkemize geldiklerinde ilk karşılaştıkları şeylerden biri dil merkezleri. Bu bağlamda dil, kültür ve kişilik özelliklerimizi aktarmada dil merkezleri çok önemli bir rol oynuyor. İsteği ya da isteği dışında ülke değiştirmiş olan öğrencilere karşı sorumluluklarımız yalnızca akademik bilgi vermek değil, aynı zamanda kalplerini açarak onlara “gurbet kardeşliği” yapmak. Bu sertifika programının en azından böylesine bir bakış açısını kazandırmış olmasını ve uluslararası öğrencilerin kendilerini “yabancı” gibi hissetmemeleri için hassasiyet göstermelerini temenni ederim. Ayrıca; ‘Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Sertifika Programı’ndaki katılımcılarımızdan bazılarının İzmir Konak Belediyesi, bazılarının ise Ankara TÖMER İzmir Şubesi’nde istihdam haberlerini almanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

Sertifika programı kapsamında bir hafta teorik dersler sonrasında video gözlem ve canlı gözlem dersleri ile Avrupa Dil Portfolyosu’nda belirtilen, her seviyede öğrenciyi gözlemleme şansı yakalayan katılımcılar; Türkiye ve dünyadaki Türkçe öğretim merkezleri başta olmak üzere, Türkçenin yabancı dil olarak öğretildiği her yerde geçerliği olan sertifikalarını Dil-Mer idarecilerinin elinden aldılar.

Daha sonra, C1 kurunu başarıyla tamamlayan ve böylece Avrupa Dil Portfolyosuna göre “İleri” düzeyde Türkçe bilen Somali, Azerbaycan, İran, Cezayir, Afganistan ve Suriyeli öğrenciler de yeterlik belgelerini aldı.

Sertifika programını ve İleri Düzey Türkçe Kursunu birincilikle tamamlayan öğrencilere hediyelerinin takdim edilen tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

_DSC3194 _DSC3201 _DSC3206 _DSC3209 _DSC3212 _DSC3217 _DSC3219 _DSC3221 _DSC3223 _DSC3226 _DSC3234 _DSC3238 _DSC3239 _DSC3241 _DSC3245 _DSC3246 _DSC3254