"İnaktif Aşı Bağışıklık Yanıtı" Çalışmasını Yürüten Ekip Rektör Ataç’ı Ziyaret Etti

İlan Tarihi:12.04.2021 16:11:00
Güncelleme Tarihi:12.04.2021 16:12:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, yayımlandığı tarihten itibaren kamuoyunda büyük ses getiren ve ülkemizde sonuçları açıklanan ilk kapsamlı çalışmalardan biri olma niteliğini taşıyan "SARS CoV-2 İnaktif (Sinovac-Coronavac) Aşısının Bağışıklık Yanıtı" konusundaki bilimsel çalışmayı yürüten ekibi makamında kabul etti.

Kabulde, ekipte bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim elemanları; Prof. Dr. Sinem Akçalı, Prof. Dr. Erhan Eser, Prof. Dr. Pınar Erbay Dündar, Prof. Dr. Beyhan Cengiz Özyurt ve Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Şenol Akar bulundu.

Rektör Ataç, "Dünya genelinde ülkemizi de içine alan büyük bir salgınla karşı karşıyayız. Oldukça yıkıcı etkilere sahip bu yeni virüsle mücadele yöntemlerinden biri olan aşı ve sonuçları ile ilgili olarak, dünyanın birçok ülkesinde, çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürülmekte olduğunu görüyoruz." ifadelerine yer vererek "Kıymetli öğretim üyelerimizin, İnaktif aşının sonuçlarına ilişkin yaptıkları böylesi kapsamlı bir çalışmaya imza atmaları oldukça sevindirici. Aşının antikor oluşturma yetkinliği konusunda yapılmış ve ülkemizde sonuçları açıklanan ilk kapsamlı çalışmalardan biri olması da ayrıca önem taşıyor." şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç yapılan çalışmanın Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin araştırma potansiyelini ve kapasitesini yansıtması bakımından da memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Erhan Eser ise konuşmasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri fonu desteğiyle gerçekleştirdikleri çalışmanın devam ederek, takibin 1 yıla yayılacağı bilgisini verdi.

 


812 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0752s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
812
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası