"Kooperatiflerin Yerel Kalkınmadaki Rolü" Semineri Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:20.01.2021 13:22:00
Güncelleme Tarihi:20.01.2021 13:24:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sivil Toplum Kuruluşları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Kooperatiflerin Yerel Kalkınmadaki Rolü" Semineri çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Melike Davaslı Okçu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminere, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ulusal kalkınmanın yerel kalkınmadan başladığına vurgu yaparak açılış konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, “Tarım politikaları, tarımsal destek uygulamaları, tarım bankacılığı, tarım ürün piyasalarının en önemli aktörü ve yönlendiricisi kooperatiflerdir.” ifadelerine yer verdi. 

"Kooperatiflerin Yerel Kalkınmadaki Rolü" Semineri kapsamında, kooperatiflerin tarihi, hukuki yapıları, dünyada ve Türkiye'de kooperatifçilik ve Bakanlığın kooperatifçilik kamu politikaları ile ilgili açıklamalara yer veren Okçu, kooperatifler aracılığı ile kalıcı hizmet modellerini hayata geçirerek yerel kalkınmanın önemli unsuru haline gelebileceğine inandıkları aktarımında bulundu.

Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile sona eren "Kooperatiflerin Yerel Kalkınmadaki Rolü" semineri tekrar bir araya gelinmesi temennisi ile sona erdi.


890 görüldü.    0 Paylaşıldı
Kooperatiflerin Yerel Kalkınmadaki Rolü Semineri  _2_ Kooperatiflerin Yerel Kalkınmadaki Rolü Semineri  _4_ Kooperatiflerin Yerel Kalkınmadaki Rolü Semineri  _3_ Kooperatiflerin Yerel Kalkınmadaki Rolü Semineri  _1_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
890
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası