"Sporla Yeşeren Fidanlar Projesi" Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:5.04.2021 10:45:00
Güncelleme Tarihi:5.04.2021 10:46:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği öğrencileri ile hayata geçirilen "Sporla Yeşeren Fidanlar Projesi" Manisa'da Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

Çocuklara erken yaşta hem kitap okumak hem de spor yapmanın sevdirilmesini amaçlayan proje ile kütüphanede kitap okuyan çocuklar daha sonra hazırlanan parkurda spor yaptı. Projenin gönüllü ekibi MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği öğrencileri; Abdullah Aktarlı, Ümmü Şahin, Mürüvet Erden, Esin Günal, Efe Can Eke ve Siracettin Kineş çocukların parkuru tamamlamasına yardımcı oldu.

Çocukların hem zihin hem de beden gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyleyen Manisa Halk Kütüphanesi görevlisi Samet Yıldırım, "Öncelikli amacımız pandemi döneminde sosyal mesafemize dikkat ederek 10 kişilik ekipler halinde kütüphane tanıtımı, kitap okuma, hafıza oyunu etkinliği gerçekleştirmek. Hem zihinsel hem bedensel olarak Kütüphane Haftamızı kutluyoruz" diye konuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği son sınıf öğrencisi ve Sporla Yeşeren Fidanlar Proje Koordinatörü Abdullah Aktarlı, "Alan dersi çalışması kapsamında geliştirdiğimiz bir proje. Sporla Yeşeren Fidanlar Projesinde amacımız çocuklara erken yaşta sporu sevdirmek, onlara spor aşkını aşılamak ve spor bilinciyle büyüyen bir nesil oluşturmak. Kütüphane ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikle spor yaparken kitap kokan çocuklar yetişsin istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Olimpizm ve Olimpik Hareket isimli kitabı Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Ayşin Kibrit’e teslim eden MCBÜ Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selhan Özbey "Kitap okuma alışkanlığı, çocukların bilişsel gelişimini destekleyen en önemli aktivitelerden biri. Beraberine bedensel aktiviteleri ekleyerek çocuklarda hareketsiz yaşam tarzının büyüme ve gelişmeye olan olumsuz etkilerini bertaraf eden, bu anlamlı projeyi destekliyoruz." İfadelerine yer verdi.

 


1124 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _1_ mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _5_ mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _4_ mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _6_ mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _7_ mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _9_ mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _8_ mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _3_ mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _2_ mcbü_olimpik çalışmalar uygulama ve araştırma merkezi_spor bilimleri fakültesi_sporla yeşeren fidanlar projesi _10_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1124
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası