COST Programı Bilgilendirme Eğitimi

İlan Tarihi:4.12.2020 14:21:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen COST (European Cooperation in Science and Technology) programı online bilgilendirme eğitimi Dr. Öğr. Üyesi Emre UYGUR moderatörlüğünde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. İrem CAN DENİZ tarafından 09.12.2020 (Çarşamba) günü saat 13:30’da TEAMS programı üzerinden gerçekleştirilecektir. Doç. Dr. İrem CAN DENİZ iki COST Aksiyonunda Yönetim Komitesi Türkiye Temsilcisi (Management Committee, MC) olarak görev almaktadır.

Teams Ekip Kodu: 87gjdmy

COST Nedir?

Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology-COST Association) Avrupa çapında kendi alanlarında uzman bilim insanlarını bilimsel ağlarda bir araya getirmeyi ve bu sayede ulusal alanda çalışmalarını sürdüren bilim insanlarını uluslararası alana taşımayı amaçlayan bir milletlerarası Kuruluştur. Türkiye Kuruluşun kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Kuruluşa üye 38 ülke bulunmaktadır. Bu ülkeler şu şekildedir: Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan. Ayrıca İsrail COST "İşbirliği Ortağı" statütüsünde olup tüm COST faaliyetlerinden İsrail vatandaşları da yararlanabilmektedir. COST araştırma desteği vermemekte sadece uluslararası ağ desteği vermektedir. Sadece ağ desteği sağlaması ve bunu temel amacı olarak edinmesi açısından alanındaki en önemli yapı COST Kuruluşudur. Bu mahiyette Türk araştırmacıların çalışıyor oldukları alanlardaki uzman araştırmacılar ile uluslararası platformlarda bir araya gelmeleri ve Türkiye’ye önemli getirileri olacak uluslararası projelere katılım sağlayacak konsorsiyumlara ulaşmaları açısından COST Kuruluşu son derece önemli fırsatlar sunmaktadır. COST Kuruluşu bünyesindeki "COST Aksiyonu" adı verilen ağlara, her bir COST üyesi ülkeden en fazla 2 asil, 4 yedek "Yönetim Komitesi" (Management Committee) üyesi atanabilmektedir. Aksiyonlar kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklere (Toplantı, çalıştay, konferans, eğitim, kısa süreli bilimsel ziyaretler) her bir Aksiyon için atanmış olan asil üyeler katılım sağlayabilmekte olup; asil üyelerin katılım sağlayamadığı durumlarda yedek üyeler söz konusu etkinliğe tamamiyle COST desteği ile katılım sağlayabilmektedir.

COST Faaliyet Alanları:

Biyomedikal ve Moleküler Biyobilimler