12-18 Mayıs 2023 Hemşirelik Haftası Etkinliği

İlan Tarihi:17.05.2023 12:45:00
Güncelleme Tarihi:17.05.2023 15:38:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Hafsa Sultan Hastanesi ile Türk Hemşireler Derneği Manisa Şubesi paydaşlığında 12- 18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle düzenlenen “Afet Bölgesinde Bizim Hemşirelerimiz” ve “Küresel Sağlık İçin Hemşirelik” konulu paneller, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Yunusemre Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Leyla Arıcı, Protokol mensupları, akademisyenler, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı. 

Etkinlik, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Başkanı’nın Prof. Dr. Dilek Özmen’in MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akreditasyon Belgesini Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’a takdimi ile başladı.

Program açılış konuşmalarını Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemş. Ferya Karadağ Yalçın, Türk Hemşireler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Uzm. Hemş. Buğse Eser, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Ergin, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç gerçekleştirdi.

“Afet Bölgesinde Bizim Hemşirelerimiz” konulu panel Dr. Öğr. Üyesi Adnan Bilge ve Hemşire Bahar Erdelikanlı’nın oturum başkanlığında gerçekleştirildi. Panelde Hafsa Sultan Hastanesi’nde görev yapan Uzm. Hemş. Mehmet Alper Akyüz, Hemş. Seray Kaya ve Hemş. Emre Ali Gümüş Hatay ve Kahramanmaraş deprem bölgelerindeki deneyimleri ile ilgili paylaşımda bulundu.

“Afet Bölgesinde Bizim Hemşirelerimiz” konulu paneli sonrasında Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik ve İnovasyon Kulübü öğrencileri; Havva Tiryaki, Hilal Selçuk, Berfin Akkurt, Birgül Aydın, İbrahim Salih İnci, Munzur Jiyan Çağrı, İrem Güngör ve Hazar Kağan tarafından sunulan şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

“Küresel Sağlık İçin Hemşirelik” konulu panel ise Doç. Dr. Nurgül Güngör Tavşanlı ve Dr. Öğr. Üyesi Cansu Koşar Şahin’in oturum başkanlığında gerçekleştirildi. Panelde İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Doç Dr. Yeliz Doğan Merih, Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl ve Türk Hemşireler Derneği Manisa Şubesi Başkanı Uzm. Hemş. Buğse Eser geleceğin hemşirelik uygulamaları ve uzaktan hemşirelik uygulamaları ile ilgili paylaşımda bulundu.

Hemşirelik Haftası etkinliği, teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

 

 


1214 görüldü.    0 Paylaşıldı
GR1B1045 GR1B1018 GR1B1055 resim1 resim2 GR1B1102 GR1B1104 GR1B1111 GR1B1029 GR1B1025 GR1B1033
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1214
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası