Açık Bilim ve Açık Erişim Webinarı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:27.04.2021 12:08:00
Güncelleme Tarihi:27.04.2021 12:11:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi açık bilim ve açık erişim sorumlusu akademisyenlerinin katıldığı "Açık Bilim ve Açık Erişim Webinarı" çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Webinar’da, YÖK Açık Erişim ve Açık Bilim Çalışma Grubu Üyesi, TÜBİTAK ULAKBİM Açık Bilim Komitesi üyesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal, konuşmacı olarak yer aldı. Pandemi döneminde dünya araştırma performansı, açık bilim, açık erişim, Libretexts.org, Zenodo konu başlıklarında açıklamalar yapan Gürdal, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için açık bilime ihtiyacımız olduğunu ve açık bilimin geleceğin bilimi olduğunu da ifadelerine ekledi.

Gürdal’ın sunumunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar yaptığı açıklamada, üniversitenin bilimsel ve entelektüel bilgi birikiminin geniş kitlelerce paylaşılmasını sağlayan açık erişim platformu MCBÜ Akademik Arşiv Sistemi üzerinde yoğunlaştıklarını ifade ederek webinara katkılarından dolayı İYTE Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal’a teşekkür etti.