“Akademik Birimlerimize Bölüm Program Açılması, İlk Defa Öğrenci Alımı Başvuruları Bilgilendirme Toplantısı” Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:12.03.2021 12:15:00
Güncelleme Tarihi:2.04.2021 11:12:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca, 2021 yılı hizmet içi eğitim planı kapsamında; Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Enstitü idarecileri ve Öğrenci İşleri Birim Sorumlularına “Akademik Birimlerimize Bölüm Program Açılması, İlk Defa Öğrenci Alımı Başvuruları Bilgilendirme Toplantısı” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 10.02.2021 tarihli toplantısında; Yükseköğretim kurumlarının Lisans, Ön Lisans Bölüm ve Programları ile Lisansüstü Programlarında açılması tekliflerinin, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) Akademik Birim Ağacı Yönetim Sistemi (ABAYS) üzerinden yapılması kararı gereğince Birimlerce düzenlenmesi gereken bilgi ve formlar katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda, Bölüm, Program işlemlerine yönelik “Bölüm, Program Açma”, “Program Bilgileri”, “Öğrenci Alma” konularında uygulamalı eğitim verildi. Söz konusu eğitim toplantısının Lisansüstü, Lisans ve Ön Lisans Birimlerine ayrı gruplar halinde tekrar yapılması karara bağlandı.

mcbü Bölüm Program Açılması, İlk Defa Öğrenci Alımı Başvuruları Bilgilendirme Toplantısı