Bir Başarı Hikayesi; Muhammet Mert Tuncel

İlan Tarihi:5.10.2022 13:46:00
Güncelleme Tarihi:5.10.2022 13:48:00

Lisans eğitimini Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde 2021 yılında tamamlayan Muhammet Mert Tuncel, mezun olmadan önce aldığı devlet desteği ile Manisa Teknokent bünyesinde Mikrone Donanım Yazılım Teknoloji San. Tic. A.Ş’yi kurdu.

Bir yıl içerisinde aldığı devlet desteği ile şirketinin ilk ürünlerini üretmeyi başaran Tuncel, tarım teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketi Farmingo Tarımsal Teknoloji adı altında markalaşarak ürünlerinin satışını yurt içi ve yurt dışı dahil olmak üzere çeşitli ülkelere yaptı. 2022 yılında Teknofest Tarım Teknolojileri yarışmasına katılarak Teknofest Önkuluçka programının kazananlarından biri olan Tuncel ayrıca, 2022 Bayer G4A Hızlandırma programına katılma hakkı kazanarak, program finalistlerinden biri oldu.