Çin ile Mevlana Projesi Kapsamında İşbirliği Yapıldı

İlan Tarihi:14.06.2019 15:28:00
 

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Doç. Dr. Ahmet Uçar ve Arş. Gör. M. Ali Yüksel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinin ortaklaşa yürüttüğü ve YÖK tarafından desteklenen, “Türkiye ve Çin’de Metropolitan Alan Yönetim Modellerinin Karşılaştırılması: Türkiye’de 6360 Sayılı Yasa Sonrasında Yeni Bir Büyükşehir Model Önerisi” başlıklı Mevlana projesi kapsamında, Çin’deki South China Business College’da proje alan araştırmaları ve ders verme çalışmaları gerçekleştirdi.

Ziyarette ilk olarak Üniversitenin Rektör Yardımcısı, Uluslararası İlişkiler Ofisi yöneticileri ve bu üniversitede proje kapsamında değişim öğrencisi olarak bulunan iki öğrencimiz ile görüşülüp, geleceğe yönelik işbirliği alanları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Sonrasında, Guangzhou Kent Planlama Sergi Merkezi ziyaret edilip, Guangzhou kentinin tarihi gelişimi hakkında haritalar, maket gösterimler, üç boyutlu film ve diğer geniş ekran sinevizyon gösterimleri ile bilgi edinildi. 

Ziyaret sürecindeki ders ve seminer faaliyetleri kapsamında Doç. Dr. Ahmet Uçar tarafından “Türk Yerel Yönetim Sistemi” hakkında dersler verilmiştir. Aynı zamanda, Üniversitemizin tanıtımı yapıldı ve Türkiye ve Türk Kültürü ile ilgili videolar eşliğinde tanıtımlar da gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenen ders ve tanıtım faaliyetleri sonrasında Üniversitemize değişim öğrencisi olarak gelmek isteyen öğrenciler taleplerini bildirdiler. 

Proje kapsamındaki alan araştırması faaliyeti olarak, Çin Büyükşehir yönetimi konusunda Ekonomi Fakültesi Dekanı ve diğer yetkililerle mülakatlar yapıldı. Ayrıca, Üniversitenin Mevlana Koordinatörü rehberliğinde South China Normal University’e bir ziyaret gerçekleştirildi ve burada daha önceden South China Business College’da Rektör Yardımcılığı görevi yapmış olan ve bu görev esnasında Üniversitemizle Mevlana anlaşmasını imzalayan Prof. Ma ile görüşüldü ve Çin metropol yönetimi hakkında kendisiyle de mülakat gerçekleştirildi. 

 


969 görüldü.    0 Paylaşıldı
bbbbb eeeee eeeeee ggtrgt mnm tttttt uuhıghuk yyyy
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
969
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası