Demirci MYO’dan Sakin Şehir (Cittaslow) Üyeliği Konusunda Önemli Adım

İlan Tarihi:6.05.2019 10:48:00
 

Demirci Kaymakamlığı, Demirci Meslek Yüksekokulu, Demirci Belediyesi, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası ve Demirci’nin diğer yerel aktörleriyle işbirliği içinde yürütülen proje çerçevesinde, Demirci’nin Cittaslow üyesi kentler arasına girmesi için özgün bir model geliştirilmeye çalışılıyor.

Demirci’nin “Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı (Cittaslow)” üyeliği sürecinin başarıyla tamamlanması için daha önce Demirci Belediyesi ile Demirci Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan protokol kapsamında, 30 Nisan 2019 tarihinde Türkiye’nin ilk Cittasow’u olan Seferihisar Belediyesine bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarete Demirci Kaymakam Mutlu Akyol, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, MCBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Baştan,  Demirci MYO Müdürü Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, Proje Yürütücüsü Dr. Adnan Erdal, Proje Danışmanı Prof. Dr. Tuncer Taşkın, Proje Koordinatörü Güldeniz Karadağ, Proje Araştırma Ekibi, Zafer Kalkınma Ajansı uzmanları, Demirci Belediyesi proje ekibi, Demirci Ticaret Odası temsilcisinden oluşan geniş bir heyet katıldı.

İlk olarak Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’i makamında ziyaret eden Demirci Heyeti, daha sonra Seferihisar Belediyesi tarafından Cittaslow Üyeliği kapsamında yapılan projelerden Çocuk Belediyesi, Can Yücel Tohum Merkezi, Anı Evi, Mandalina Kurutma Tesisleri, Üretici Pazarı ve Sığacık Kalesi Üretici Pazar Yerini ziyaret etti. 

Demirci MYO Müdürü Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Cittaslow Türkiye Koordinatörlüğü, aday kentler içinde en geniş katılımlı ziyaretin Demirci tarafından gerçekleştirildiğini ifade etmiş ve bu durumun Demirci’nin ‘Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı’na katılma konusundaki irade, istek ve ciddiyetinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekmiştir. Bilindiği üzere Cittaslow hareketi, 1999 yılında Greve in Chianti’nin eski Belediye Başkanı Paolo Saturnini’nin vizyonu doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Paolo Saturnini, yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kentlerin kendilerini değerlendirmelerini ve farklı bir kalkınma modeli ortaya koymaları fikrini ulusal boyuta taşımıştır.Demirci Belediyesi de Meslek Yüksekokulumuz işbirliği ile Cittaslow üyeliğinin gerekli kıldığı kriterleri yaşama geçirmek suretiyle, özgün bir kalkınma modelini sürdürülebilir kılmayı hedefliyor” dedi.

 

 


716 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 2 3 4
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
716
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası