“Diyafram Fıtığı”, Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniğinde Kapalı Yöntemle Tedavi Ediliyor

İlan Tarihi:23.09.2019 09:02:00
Güncelleme Tarihi:23.09.2019 10:46:00
 

Göğüs ve karın boşluğunu ayıran diafragma kasının gelişim bozukluğuna bağlı gelişen "Diafragma Hernisi (Diyafram Fıtığı)", Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniğinde sadece kamera için açılan bir delikten yapılmaya başlandı.

Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniğinden Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Tanrıverdi konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Diafragma Hernisi, ameliyatla düzeltilebilen bir hastalıktır. Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarından, ağır solunum yetmezliklerine kadar değişebilen tablolara yol açan bu hastalık, Türkiye’de genellikle göğüs ya da karın boşluğu açılarak ameliyatla tedavi edilmektedir. Kapalı (endoskopik cerrahi) yoldan yapılan ameliyatlar, Türkiye’de çok az klinikte yapılabilmektedir. Kliniğimizde bu hastalar sadece kamera için açılan bir delikten yapılmaya başlandı. 14 yaşındaki Tuğba Tan isimli hastamız, yıllardır çektiği sıkıntıdan, göğüs duvarında açılan yarım santimetrelik delikten yapılan bir ameliyatla tedavi edildi. Bugüne kadar  5 hastamızı bu yolla sağlığına kavuşturma başarısına ulaşan kliniğimizde ben, Prof. Dr. Abdülkadir Genç ve Prof. Dr. Ömer Yılmaz tarafından yapılan bu operasyonlarla, hastalarımız operasyondan hemen sonra ayağa kalkabilmekte ve 24–48 saat içinde evine gidebilmektedir. Bu ameliyatlar, Türkiye’de çok az klinik tarafından yapılabilmektedir ve en çok yapılan kliniklerden biri de Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniğidir” dedi.

 


1260 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü Diafragma Hernisi _1_ mcbü Diafragma Hernisi _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1260
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası