Dünya Ebeler Günü Kutlandı

İlan Tarihi:21.05.2022 14:59:00
Güncelleme Tarihi:21.05.2022 15:06:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, Ebelikte Eğitim Araştırma Geliştirme Derneği ve Ebelik Kulübü iş birliği ile hazırlanan “Dünya Ebeler Günü” Etkinliği Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kutlandı.

Etkinliğe, Manisa İl Vali Yardımcısı Aydın Memük, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat,  Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Hafsa Sultan Hastanesi Başmüdürü Prof. Dr. Cüneyt Balcıoğlu, Yunusemre Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Arzu Yerkazanoğlu, Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Ferya Karadağ Yalçın, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursen Bolsoy, Ebelikte Eğitim ve Araştırma Derneği (EBEARGE) Yönetim Kurulu Üyesi Ebe Ayşegül Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanları, Öğretim Üyeleri, ebeler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursen Bolsoy ile Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Ferya Karadağ Yalçın, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu ile Hafsa Sultan Hastanesi Başmüdürü Prof. Dr. Cüneyt Balcıoğlu’nun Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başladı.

Etkinlik açılış konuşmalarında; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Ferya Karadağ Yalçın, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursen Bolsoy ve EBEARGE Yönetim Kurulu Üyesi Ebe Ayşegül ŞAHİN tarafından Ebeler Günü kutlandı; Uluslararası Ebeler Birliği’nin (ICM) bu yılki teması olan "100 Yıllık İlerleme" vurgulanarak günün anlam ve önemi anlatıldı.

Açılış konuşmalarının ardından “DÜNYA EBELER GÜNÜNDE 100 YILI KUTLUYORUZ” temalı etkinlik kapsamında meslekte 28 yılını dolduran MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi çalışanı Ebe Arzu Kılıç’a Manisa İl Vali Yardımcısı Aydın Memük tarafından ve MCBÜ Ebelik Bölümü’ne verdiği 25 yıllık katkılarından dolayı Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursen Bolsoy’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kıvanç Günhan tarafından teşekkür ve plaket takdimi gerçekleşti.

Etkinliğe panel ile devam edildi. Doç. Dr. Nursen Bolsoy ve Uzman Ebe Arzu Kılıç’ınmoderatörlük yaptığı “DÜNYA EBELER GÜNÜNDE 100 YILI KUTLUYORUZ” temalı panelde;Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ummahan Yücel"Türkiye'de Ebelik Hizmetleri Tarihi ve Sağlık Ölçütlerine Etkisi", Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birsen Karaca Saydam “Ebelik Eğitiminin Tarihsel Süreci", EBEARGE Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Kliniği Uzman Ebesi Ayşegül Şahin “Çalışma Alanlarına Göre Ebelerin Değişen/Gelişen Rolleri: Dünyadan ve Türkiye’den Örnekler” veMCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Ebesi Özgen Erdenilgen “Geleceğe Bakış: Ebelik mesleğini neler bekliyor/ Ebeler gelecekten ne bekliyor?”başlıklı konuşmalarını yaptı. Etkinlik, panele katkı sunan konuşmacılar ve moderatörlere teşekkür belgelerinin verilmesinden sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik eşliğinde kokteyl ve resim sergisi ile sonlandı.