Eski Rektörümüz Prof. Dr. Tuna Taner için Saygı ve Anma Töreni Düzenlendi

İlan Tarihi:17.09.2019 12:28:00
Güncelleme Tarihi:17.09.2019 12:32:00
 

16 Eylül 2019 tarihinde vefat eden eski Rektörümüz Prof. Dr. Tuna Taner için, 17 Eylül 2019 tarihinde saygı ve anma töreni düzenlendi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, eski Rektörlerimizden Prof. Dr. Semra Öncü, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İpek Özunan, Prof. Dr. Mustafa Kazaz ve Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personelimiz katıldı.

İlkeli olmak, iyi bir akademisyen olmak, adaletli ve ahlâklı olmak, bize güvenen eski Rektörlerimize karşı insanî ve vicdanî sorumluluğumuzdur.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç törende yaptığı konuşmada, “Ben Tuna Bey’i tanıdığımda, 1994 yılında yeni kurulan Üniversitemizde 22-23 yaşlarında bir asistandım. Prof. Dr. Tuna Taner; 1994-2002 yılları arasında sekiz yıl Üniversitemize hizmet etmiş, şu an aramızda bulunan arkadaşlarımızın bir kısmının yüksek lisansını veya doktorasını almasını sağlamış, bir kısmının da doçent ve profesörlük atamalarını yapmıştır. Elinden geldiği ölçüde, bazen fazlasıyla bu üniversiteye hizmet etmenin çabası içerisinde olmuştur. Tabii her canlı gibi o da ömrünü tamamladığında ahirete göç ediyor. Güzel bir olay ki bu kadar seveni var, böyle bir programda ona son görevini yapmak üzere toplanmış arkadaşlarımız var. 

Eminim ki hepimizin Tuna hocamızla ilgili hatıraları canlandı. Benim kadroma da Tuna Bey vesile olmuştu veya şu şekilde bizleri yetiştirdi gibi. Ama ölümün olduğu yerde bunlar bir teselli vesilesi. Ne yazık ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Ailesi, yakınları bu acıyı kalplerinin derinliklerinde hissediyorlar. Bize düşen bu hissiyatın yükünü hafifletmek. 

Ben bu Üniversiteye 8 yıl hizmet etmiş hocam için Rabbimden rahmet ve mağfiret diliyorum. İlkeli olmak, iyi bir akademisyen olmak, adaletli ve ahlâklı olmak, bize güvenen eski Rektörlerimize karşı insanî ve vicdanî sorumluluğumuzdur. Bunu hepimizin yerine getireceğinden şüphem yok” diye konuştu. 

Kocaman bir yüreği vardı ve bu yürek insan sevgisiyle doluydu.  

Prof. Dr. Tuna Taner’in Rektörlüğü döneminde Rektör Yardımcılığı yapan eski Rektörlerimizden Prof. Semra Öncü ise, “Bu herhalde hayatımın en zor konuşması. Ben her konuşmamdan önce Tuna hocaya danışırdım. Şimdi ne söyleyeyim, bilemiyorum. Herhalde sözün bittiği yer burası. 

Tuna hocam bilge bir insandı. Kocaman bir yüreği vardı ve bu yürek insan sevgisiyle doluydu. Sert görünümünün altında yumuşacık bir yürek taşıyordu. Çok değerli bir varlığımızı kaybettik. Lütfen hepimiz onunla ilgili anlarımızı hatırlayalım, bir kenara kaydedelim ve bir ay içerisinde Tuna Taner hocamız için bir anma toplantısı yapalım. Onu güzelliklerle, iyiliklerle analım. Huzur içinde uyusun. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Sen anılması güzel olan söz ol. Çünkü insan, kendisi hakkında söylenen güzel sözden ibarettir.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Gökbunar da törende yaptığı konuşmada, “Sevgili hocamız Prof. Dr. Tuna Taner, 7 Eylül’deki 75. doğum gününün hemen sonrasında, dün ebedî hayata intikâl etti. Acımız çok taze ve büyük. 

Çok güzel ve özel bir insandı. Hz. Mevlâna’nın “Sen anılması güzel olan söz ol. Çünkü insan, kendisi hakkında söylenen güzel sözden ibarettir” sözünü bize hep hatırlatırdı. Onu her zaman saygı, sevgi ve dualarımızla yâd edeceğiz. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun, hepimizin başı sağ olsun” dedi. 

 


978 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC8219 _DSC8225 _DSC8217 _DSC8230 _DSC8233 _DSC8234 _DSC8244 _DSC8245
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
978
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası