Gençlerin İnovatif Fikirleri Yarıştı

İlan Tarihi:30.12.2019 15:22:00
Güncelleme Tarihi:30.12.2019 15:22:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi iş birliği ile düzenlenen MIPHackathon@MCBU isimli yarışma, 28-29 Aralık 2019 tarihinde Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Merkez Kütüphanede gerçekleşti.

"Takımını Kur, 24 Saat Yarış, Ödülünü Kazan" sloganı ile yola çıkan MIPHackathon@MCBU isimli yarışmada çeşitli illerden 49 takım yarıştı. 28 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen etkinlik saat 10.00’da başladı ve 24 saat kesintisiz devam etti.

Yarışmada birinciliği kazanan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Ege Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Gengoo” takımına 15 bin TL, ikinciliği kazanan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan “Hızlı ve Buglı” takımına 10 bin TL, üçüncülüğü kazanan Anadolu Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “ Hypersoft” takımına 5 bin TL ve dördüncülüğü kazanan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden oluşan “Pitpit” takımına 3 bin TL ödül verildi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yine Bir İlke İmza Attı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait C. Türek, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile birlikte düzenlediğimiz Hackathon etkinliği, Türkiyede bir organize sanayi bölgesi tarafından düzenlenen ilk etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bizler Manisa OSB olarak geleceğimizi emanet edeceğimiz yeni nesillerimize ve onların inovatif fikirlerine çok değer veriyoruz. Biliyoruz ki onlar ülkemizi öncü kılacak birçok projeye imza atacak. Bize düşen genç yeteneklerimizin proje üretebilecekleri böyle platformları oluşturmak.” diye konuştu.

Hackathon Nedir?

Hackathon bilgisayar programcıları, grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları ve proje yöneticileri de dahil olmak üzere, katılanların yoğun bir şekilde yazılım projelerinin geliştirilmesi amacıyla diğer takımlarla rekabet içerisinde bulunduğu bir kod yarışması etkinliğidir.

_NKN3825 _NKN3915 _NKN3917 _NKN3949