Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz Başarılarıyla Göz Dolduruyor

İlan Tarihi:1.07.2019 16:02:00
Güncelleme Tarihi:4.07.2019 09:51:00
 

Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Işıl Atmaca, Araştırma Projesi dersi kapsamında, “Hazır Yemek Sektöründe Kimyasal Dezenfeksiyona Alternatif Dezenfeksiyon Tekniklerinin Karşılaştırılması” isimli projesi ile “Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” İzmir Bölge Sergisi’nde Gıda ve Tarım alanında birincilik ödülü kazandı. Öğrencimizin Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Semra Kayaardı ve Dr. Müge Uyarcan danışmanlığında hazırladığı birincilik ödülü alan projesi, Eylül ayında TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirilecek olan Türkiye finaline de katılmaya hak kazandı.

4. sınıf öğrencilerimizden Emine Yayla, Deniz Akgül ve Damla İşseven’in aynı danışman öğretim elemanları ile hazırladıkları “Glutensiz Kaplamalı Et Ürünü Üretimi” ile Melisa Özçelik ve Beliz Pazarlıoğlu’nun Dr. Alev Yüksel Aydar danışmanlığında hazırladıkları “Soğuk Ortamda Depolanmış Zeytinlerin Fermantasyon Sürecinin İncelenmesi” isimli projeleri aynı yarışmanın ilk aşamasında seçilerek, İzmir Bölge Sergisi’ne katılan projeler arasında yer aldı.

Ayrıca; Gıda Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerimiz Emine Yayla, Deniz Akgül ve Damla İşseven’in hazırladığı “Glutensiz Kaplamalı Et Ürünü Üretimi” isimli projeleri, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “1. Gıda Mühendisliği Bölümleri Lisans Bitirme Tezi Poster Yarışması”nda ikincilik ödülü kazandı.

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu, “Öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bölümümüz, ülke çapındaki yarışmalarda adından övgüyle söz ettiriyor. Temennimiz, bu başarıların artarak devam etmesidir” diye konuştu.

 

 


1039 görüldü.    0 Paylaşıldı
GMO 1 GMO 2 GMO 3 GMO 4 Tübitak 1 Tübitak 2 Tübitak 3 Tübitak 4 Tübitak 5 Tübitak 6 Tübitak 7
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1039
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası