Gördes Meslek Yüksekokulundan Haberler

İlan Tarihi:16.05.2019 11:37:00
 

Gördes MYO’da Bağımlılıkla Mücadele Semineri

Gördes Meslek Yüksekokulu ve KYK Gördes Molla Gürani Yükseköğrenim Öğrenci Yurdunun birlikte organize ettiği eğitim programları öğrencilere büyük katkı sağlıyor. Bu kapsamda düzenlenen “Madde Bağımlılığıyla Mücadele” konulu konferan,s Gördes MYO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa Gördes MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Bahadır Aycan ve Ögr. Gör. Ali Taha İnce, Yüksekokul Sekreteri Rüçhan Aras, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Erden, KYK Molla Gürani Yurt Müdürü Ahmet Yıldırım, yurt personeli ve öğrenciler katıldı.

Gördes Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Gülnur Ertürk ve Güneşli Ortaokulu Rehber Öğretmeni Emre Akışlı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansı öğrenciler büyük ilgiyle dinledi.

Öğrencilere seslenen Rehber Öğretmen Akışlı, sadece merak için bile bir kere madde kullanmanın ciddi bağımlılık yaratabileceğini ve gençleri geri dönüşü olmayan bir yola sürükleyebileceğini belirtti. Zamanında önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Dr. Gülnur Ertürk ise hayatının en değerli dönemini yaşayan gençlerimizin sigara, alkol ve uyuşturucu gibi insanı tüketen maddelerden uzak durması gerektiğini ifade etti. Biyolojik olarak vücudun nasıl çöktüğünü örneklerle gösterdi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Erden programda söz alarak, “Gençlerimiz spor yaptığında, sağlıklı yaşamı tercih ettiğinde zararlı alışkanlıklardan kurtulabilir” dedi ve yüksekokul öğrencilerini Belediye Spor Salonunda spor yapmaya davet etti. 

Gördes MYO Öğrencisi Ses Yarışmasında Dereceye Girdi

Gördes Kaymakamlığının öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünün koordine ettiği; “Milli Mücadelenin 100.Yılı Sahne Sırası Sende Ses Yarışması” için final düzenlendi. Gördes Belediyesi 13. Hıdrellez ve Kültür Festivali kapsamında gerçekleştirilen final, Belediye Kültür Sarayı konferans salonunda yapıldı.

Final gecesine Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Milli Eğitim Müdürü İ. Coşkun Çelik, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Erden katılırken, vatandaşlar da yarışmaya büyük ilgi gösterdi.

“Sahne Sırası Sende Ses Yarışması” için görevlendirilen müzik öğretmenleri, tüm okullarda 2.5 ay boyunca tarama yaparak aday yarışmacıları belirledi. İlk 10’a kalan sesler final turunda yarışırken, seçmelerde elenen ve müziğe tutkulu 30 kişiden oluşan koro final gecesinde mini konser verdi.

Final turunda yarışan ilk 10 sesten 5’i ikinci tura kaldı. 2. tur büyük çekişmeye sahne oldu. Jüri değerlendirmesi sonucunda yarışmayı Gördes Anadolu Lisesinden Ayşe araz kazandı. Yarışmanın ikinciliğini MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulu öğrencisi Gülay Demircanlı, üçüncülüğü de Gördes Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sıdıka Göl kazandı. Yarışmanın ikinciliğini kazanan öğrencimiz Gülay Demircanlı’ya ödülünü Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol verdi.  

Çiğiller İlkokuluna Ziyaret ve Kitap Bağışı

Gördes Meslek Yüksekokulu öğrencileri, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kendi harçlıklarından ayırdıkları parayla kitap setleri ve kırtasiye malzemeleri alan öğrenciler, kitapları kırsal Çiğiller İlkokuluna bağışladı. Etkinlik Gördes MYO’nun bu yılki 2. kitap bağış projesi oldu.

Kırsal Çiğiller Mahallesindeki İlkokulun öğrencileri, üniversite öğrencisi büyükleriyle birlikte keyifli vakit geçirdi.  Bahçede birlikte oyun oynayan MYO öğrencileri ve Çiğillerli çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmadı.  

Öğrencilerden Huzurevi Ziyareti

Gördes Meslek Yüksekokulu öğrencileri Gördes Huzurevini ziyaret ederek yaşlıların hayır duasını aldı. Okulun her dönem gerçekleştirdiği ziyaretlerde bu kez Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri görev aldı.

Yaşlılarımıza küçük ikramlarda bulunan öğrenciler, uzun süre onlarla sohbet etti. Gördes MYO öğrencileri,; “Hayatının son dönemini yaşayan büyüklerimizi her zaman ziyaret etmeliyiz, onları yalnız bırakmamalıyız” ifadelerini kullandı. 

Engelliler Haftasında Rehabilitasyon Merkezine Ziyaret

Gördes Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Engelliler Haftası için düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gördes Özel Sevgieli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Rehabilitasyon Merkezinde özel eğitim gören engelli çocuklarla sohbet eden öğrencilerimiz, onlara küçük ikramlarda bulundu. Okulun eğitim durumu ve verdiği hizmetler hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, “Her birimiz birer engelli adayıyız. Buradaki kardeşlerimizi sık sık ziyaret etmeliyiz” dedi. Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören çocuklar, öğrencilerimizin ziyaretinden büyük mutluluk duydu. 

Okul Öncesi Eğitim Şenliğine Gördes MYO’dan Destek

Gördes’te eğitime devam eden tüm anaokulları ve anasınıflarının düzenlediği “Okul Öncesi Eğitimi Sergisi ve Kermesi” hafta içerisinde açıldı. Sevgi Yolunda kurulan serginin açılış törenine; Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Semerci, öğrenci velileri, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı.

Kaymakam Abacı ve Başkan Akyol, serginin açılış kurdelesini minik öğrencilerle birlikte kesti. Sergide okul öncesi eğitimi alan çocukların maharetli el işleri ve yaptıkları etkinlikler sergilendi. Okulların açtıkları kermes stantlarında pek çok gıda ürünü satışa sunuldu. 

Gördes MYO öğrencileri açtıkları stantla sergiye katkı sağladı. Çocuklarla resim yapan, onlarla oyunlar oynayan öğrencilerimizin sıcak tavrı anne babaların dikkatini çekti. Minik öğrenciler okulumuz standındaki etkinliklere katılabilmek için birbiriyle yarıştı.


1022 görüldü.    0 Paylaşıldı
bağımlılıkla mücadele-1 bağımlılıkla mücadele-2 bağımlılıkla mücadele-3 engelliler haftası-1 engelliler haftası-2 engelliler haftası-3 engelliler haftası-4 gülay demircanlı 2.oldu huzurevi ziyaret-1 huzurevi ziyaret-2 huzurevi ziyaret-3 huzurevi ziyaret-4 köy okulu kitap bağışı-1 köy okulu kitap bağışı-2 köy okulu kitap bağışı-3 köy okulu kitap bağışı-4 okul öncesi şenliği-1 okul öncesi şenliği-2 okul öncesi şenliği-3 okul öncesi şenliği-4
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1022
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası