II. Köprübaşı Yeni Ufuklar Çalıştayı Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:1.06.2022 13:36:00
Güncelleme Tarihi:1.06.2022 13:39:00

Köprübaşı Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Kooperatifçilik temalı II. Köprübaşı Yeni Ufuklar Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştay’ın açılış konuşmaları Köprübaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Demir, Manisa İl Ticaret Müdürü Muharrem Özel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz tarafından yapıldı.

Çalıştay kapsamında kooperatifçilik ve gıda alanlarında uzmanlardan oluşan 2 ayrı oturumda sunumlar gerçekleştirilirken 1. Oturum; Kooperatifçiliğin Temelleri ve Yapısı, Gıdada Sürdürülebilirlik ve Hibe Programları, 2. Oturum ise Kadın Kooperatifleri ve Sorumlulukları üzerine konuşmalar ile tamamlandı.

Birinci Oturumun moderatörlüğünü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Koçtürk yaparken, konuşmacılar Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ergönül, Manisa TKDK uzmanları Dr. Gözde Sevilmiş, Alev Sındır ve Sarıgöl Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi oldu.

İkinci Oturum Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gönüllü Atakan moderatörlüğü’nde gerçekleşti. Sosyolog Büşra Koç, Salihli Kadın Kooperatifi Başkanı Yasemin Ademoğlu ve Alaşehir Kadın Kooperatifi Başkanı Selen Öküzcüoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Yapılan sunumların ardından soru-cevap bölümü ile oturumlar tamamlandı.

Köprübaşı ilçesinin özvarlıklarının ortaya çıkarılması için kurulan Köprübaşı Hanımeli Kadın Kooperatifi Başkanı ve Yönetim Kurulu, Köprübaşı ilçe protokolü, Köprübaşı halkı ve öğrencileri ile Tarihi Manisa Bezi Dokuma Kooperatifi (MABEZ) ve Akhisar Kadın Kooperatifi de çalıştaya katılım gösterdi.

Çalıştay konuşmacılara, sponsorlara ve düzenleme kuruluna plaket takdimi ile sona erdi.

IMG_8070 IMG_7767 IMG_7772 IMG_7862 IMG_7963 IMG_7796 IMG_7894 IMG_8044