“İstiklali Anlamak ve Mehmet Akif” Panel’i Çevrimiçi Olarak Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:15.03.2021 15:25:00
Güncelleme Tarihi:15.03.2021 15:27:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “İstiklali Anlamak ve Mehmet Akif” konulu panel, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Panele, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, üniversitenin diğer birimlerinden öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker’in moderatörlüğünü yaptığı panelde, konuşmacı olarak Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Karabulut ve Arş. Gör. Dilek Yardım yer aldı.

Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönünü derinlemesine inceleyen Arş. Gör. Dilek Yardım, eserlerindeki tasvirler ve şiirlerindeki ruh atmosferi hakkında detaylı bilgiler verdi. 

Doç. Dr. Ferhat Karabulut, İstiklal Marşımızın diğer ülke marşlarından farklı olduğu noktaları vurgulayarak, “İstiklal Marşını hakkıyla anlamak için Göktürk kitabelerini, Dede Korkut’u, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ve Akif’in Bülbül şiirini de okumak gerekir” açıklamasında bulundu. 

Prof. Dr. Ayşe İlker ise; birey, toplum ve devlet bağlamında istiklali izah ederken, Milli marşların bireyin kendini ait hissettiği toplumu ve istiklali ifade etmek için güçlü bir araç olduğunu vurguladı. 

Panelin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, üniversite olarak Mehmet Akif’i ve İstiklal Marşını farklı etkinliklerle anmaya devam edeceklerini belirterek, panelistlere ve tüm katılımcılara teşekkürünü dile getirdi. 

 


833 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_gördes myo_istiklali anlamak ve mehmet akif paneli _1_ mcbü_gördes myo_istiklali anlamak ve mehmet akif paneli _2_ mcbü_gördes myo_istiklali anlamak ve mehmet akif paneli _1_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
833
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası