MCBÜ’de Öğrenim Gören Uluslararası Öğrenciler için Düzenlenen Oryantasyon ve Tanışma Programı Gerçekleşti

İlan Tarihi:15.11.2023 00:12:00
Güncelleme Tarihi:15.11.2023 14:42:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Manisa İl Göç İdaresi iş birliği ile Manisa Celal Bayar Üniversitesinde öğrenim gören Uluslararası öğrenciler için Oryantasyon ve Tanışma Programı düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin ve Prof. Dr. Kadir Ay’ın katılımlarıyla, Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program öncesinde düzenlenen resepsiyonda Manisa Celal Bayar Üniversitesinde öğrenim gören yabancı öğrenciler Rektör Prof. Dr. Rana Kibar ile tanışma ve sohbet etme fırsatı buldu.

Programın açılış konuşmasında Dil-Mer Müdürü Doç. Dr. Suat Donuk Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu senede üniversitemizde okuyan tüm uluslararası öğrencileri bir araya getirerek kendilerine gerekli bilgileri sunup sorularını cevaplamak maksadıyla bu programı düzenlediklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Celal Bayar Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonuna çok önem verdiklerini, üniversitemizde okuyan yabancı öğrencileri çok değerli gördüklerini, bu programda üniversitemizin uluslararası öğrencilerine taalluk eden bütün birimlerinin bu öğrencilerimize yardımcı olmak için hazır bulunduklarını vurguladı.

Protokol konuşmalarından sonra Dil-Mer mezunları okudukları türkü ve şiirlerle programa renk kattı. Tanıtım ve Bilgilendirme bölümünde MCBÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrencilere üniversite ve Erasmus Programları hakkında Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Dr. Devrim ZERENGÖK; Dil-mer hakkkında merkez müdür yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Tuba ARI ÖZDEMİR; ikamet işlemleri hakkında İl Göç İdaresinden İl Göç Uzmanı Şakir TAŞYURT birer sunum yaptı.

Oryantasyon ve tanışma programı, birim yetkilileriyle yapılan soru-cevap bölümüyle son buldu.

_DSC5036 _DSC4974 _DSC4972 _DSC4998 _DSC4988 _DSC5052 _DSC5060 _DSC5057 DSC_001 _DSC5076 _DSC5129 _DSC5064 _DSC5125 _DSC5075