MCBÜ 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Andı

İlan Tarihi:18.03.2024 16:44:00
Güncelleme Tarihi:19.03.2024 16:45:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü anma etkinlikleri çerçevesinde “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” konulu bir panel düzenlendi.

Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Oktay Üçer, Genel Sekreter Öğr. Gör. Erhan Doğan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar yaptığı konuşmada, “Çanakkale Zaferi, insanlık tarihine yön veren, büyük ve kahramanca bir direnişin sembolüdür. Çanakkale, Türk milletinin vatan sevgisinin, bağımsızlık aşkının ve cesaretinin en parlak örneklerinden biridir. Topraklarımızı işgal etmek isteyen düşmana karşı, bir avuç vatan evladının, hiç tereddüt etmeden, imkânsız gibi görünen koşullarda verdiği mücadele, tarihe altın harflerle yazılmıştır” dedi.

Çanakkale’nin sadece geçmişte yaşanan bir zafer olmadığını aynı zamanda geleceğe dair bir ilham kaynağı olduğunu ifade eden Rektör Kibar, “Çanakkale, ezici güçsüzlüğün ortasında dahi direnen bir milletin, tarihin akışını değiştiren kahramanca mücadelesinin ifadesidir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, bizlere düşen görev; milli birlik ve beraberliğimizi korumak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak, şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak ve onların bize bıraktığı mirasa layık olmaktır. Bu önemli gün vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” diye konuştu.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe İlker’in moderatörlüğünü yaptığı panelde Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Şen, ‘Çanakkale Savaşları’ konulu sunum yaptı. MCBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Arş. Gör. Dilek Akyar ise ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiri bağlamında Mehmet Akif konulu sunum gerçekleştirdi.

Program, panelistlere teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

GR1B0833 GR1B0738 GR1B0767 GR1B0805 GR1B0793 GR1B0811 GR1B0819 GR1B0825