MCBÜ 2020-2021 Sosyal Sorumluluk Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu

İlan Tarihi:24.03.2022 00:15:00
Güncelleme Tarihi:4.04.2022 15:50:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğrenci Odaklı Sosyal Sorumluluk Proje Ödüllerini Belirleme Usul ve Esaslarına göre öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri ve kapsamı derslerde hayata geçirdikleri projelerinin arasından, öncelikle ilgili akademik birimler ardından MCBÜ Kalite Komisyonu tarafından belirlenen 2020-2021 akademik yılı Sosyal Sorumluluk Proje Ödülleri, Rektörlük Makam Odasında gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

Tören, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz’ın katılımlarıyla, ödül almaya hak kazanan projelerin danışmanlarına belge takdimiyle gerçekleşti.

Sosyal Sorumluluk Proje Ödülleri birincilik ödülüne, Tıp Fakültesi öğrencilerinin Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Süheyla Rahman ile birlikte hayata geçirdikleri "Bir Oyuncak Bir Çocuk" projesi, ikincilik ödülüne Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin Prof. Dr. Selhan Özbey danışmanlığındaki "Sporla Yetişen Fidanlar" projesi, üçüncülük ödülü ise Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin Doç. Dr. Nural Karagözlü danışmanlığında gerçekleştirdikleri "Üşümeden Okuyoruz" projesine verildi.

Teşvik ödüllerinde ise Manisa Teknik Bilimler MYO öğrencilerinin Dr. Öğr. Üyesi Seda Durukan danışmanlığında "Bir Kitap Bir Çocuk Bir Umut" projesi, Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin Prof. Dr. Ersin Minareci, Doç. Dr. Murat Afşar ve Dr. Emine Erdem Cingöz danışmanlığındaki "Sıfır Atık" projesi, İİBF öğrencilerinin Dr. Öğr. Üyesi Rana Şen Doğan danışmanlığında "Sma Farkındalık" başlıklı projeleri yer aldı.

"Toplumsal faydanın elde edilmesini hedefleyen bu tür projeler, öğrencilerimizin sosyal sorunlar ile mücadeleyi deneyim yoluyla öğrenmelerini sağlıyor" ifadelerine yaptığı konuşmasında yer veren Rektör Ataç, topluma fayda sağlayacak, insan odaklı çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini belirterek "Emeği geçen kıymetli akademisyenlerimizi ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Sosyal Sorumluluk Proje Ödülleri" Töreni, ödül sahiplerine belgelerin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

_DSC8074 _DSC8072 _DSC8086 _DSC8089 _DSC8124 _DSC8109 _DSC8129 _DSC8134