MCBÜ Hemşirelik Bölümü Öğretim Elemanları Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'yı Ziyaret Etti

İlan Tarihi:27.12.2022 16:55:00
Güncelleme Tarihi:28.12.2022 08:44:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl, Arş. Gör. Dr. Çiğdem Gamze Özkan ve Manisa Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyoloğu Cemile Gülşah Yılmazer' den oluşan heyet, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı' yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, özellikle AB finansmanı ile yapılabilecek, toplumsal katkısı yüksek projeler ve yeni dönem çalışmaları hakkında görüşme gerçekleştirildi.

Söz konusu görüşmede heyet, zihinsel engelli bireylerin yaşam koşullarını geliştirmeye ve bilhassa daha iyi sağlık imkanları sağlamaya yönelik stratejilerin hayata geçirilmesi amacıyla yapılması planlanan bir takım proje fikirlerinin ayrıntıları hakkında Bakan Yardımcısına bilgi verdi. Bunlarla beraber AB'nin sunacağı fon imkanlarından yararlanma hususunda da ihtiyaç duyulan konularda bilgilendirme talebinde bulundu.

Heyetin dile getirdiği strateji ve proje önerilerine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı' nın geniş bir vizyon ve kapsayıcı bir perspektifle yaklaştığı görüşme, son derece faydalı geçerek birçok farklı proje fikri de ortaya çıktı. Yapılan bu toplantıdan edilen sonuçlar doğrultusunda önümüzdeki dönem, hemşirelik mesleğinin dezavantajlı gruplar üzerindeki çalışmalarının sürdürülebilirliği açısından, sosyolog, psikolojik danışmalık ve rehberlik öğretmenleri, antrenörler ve ailelerin paydaşlığında multidisipliner bir süreç yürütülecek. Bu süreç, paydaş kurumlar olarak belirlenen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Manisa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği paydaş eşgüdüm içinde yapacağı çalışmalarla devam edecek.