MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

İlan Tarihi:6.08.2021 16:38:00
Güncelleme Tarihi:7.09.2021 13:28:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ni gerçekleşti.
Törene, MCBÜ Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Yenal Kesbiç, Dekan Yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı mezunları adına dönem birincisi Ezgi Çetinkaya’nın konuşmasıyla devam etti. Çetinkaya, "Hepinizin bildiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle bir yılı aşkın süredir okulumuzdan, hocalarımızdan ve arkadaşlarımızdan uzak kaldık. Öncelikle, bizi bugün bu şartlar altında yeniden bir araya getiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne teşekkürü bir borç bilirim." diyerek başladığı konuşmasına "Bize bilgi ve deneyimlerini en iyi şekilde aktaran, bizi sadece iş hayatına değil hayata karşı da hazırlayan, daima anlayışla ve sevgiyle yaklaşan, başarımızla en az ailemiz kadar gurur duyan saygıdeğer hocalarıma, üniversite hayatımı güzelleştiren, sınava saatler kala kendilerine ders anlatmama izin veren arkadaşlarıma, bana benden çok güvenen, bütün aksiliklerimi çeken, kötü geçen sınavlardan sonra beni teselli edip başarıya iten, sınav haftaları eve misafir kabul etmeyen aileme, sonsuz teşekkür ederim. Bütün arkadaşlarıma hayatlarında şans, mutluluk ve başarı diliyorum. Mezuniyetimiz kutlu olsun, her şey gönlünüzce olsun." diye konuştu.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Yenal Kesbiç yaptığı konuşmasında, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak gerek örgün gerekse uzaktan eğitim programlarımızla 7 bölümde, 112 akademik ve 26 idari personelimiz ile 7 bine yakın öğrencimizle buluşuyor ve onlara geleceğin yetkinliklerini kazandırmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla ülkesine, milletine ve devletine bağlı bir nesil yetiştirmenin sorumluluğunu derinden hissediyoruz." ifadelerinde bulunarak, öğrencilere şöyle seslendi; "Mezuniyetinizi kutluyor, gelecek yaşamlarınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun."
MCBÜ Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, "Sevgili mezunlarımız, onların değerli aileleri ve yakınları, aziz meslektaşlarım, Kökleri, 30 yaşına yaklaşan Üniversitemizden daha da eskiye dayanan ve Üniversitemizin kurucu fakültesi olan İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesinin 2020-2021 akademik yılı mezuniyet töreninde sizlerle bir arada olmaktan bahtiyarım" ifadeleriyle başlayan konuşmasında şunları kaydetti;
"Üniversite, akademik bilgi mübadelesinin çok daha ötesine giden bir eğitim süreci. Sizlere bu masalarda özgürlükçü zihin, paylaşımcı karakter, toplumla iç içe olma ahlak ve geleneği, insani duruş, hak ve özgürlüklere saygı, demokrasi kültürü, dinleme, karşınızdakini anlama, empati, kendi doğrularımızın tek doğru olmadığı, sorgulama, empati kurma, gerektiğinde yenilenme ve geçmişin tabularından kurtulmayı öğretmeyen bir akademik sistemin tüm unsurlarını sorgulamayı/reddetmeyi öğretmek istedik. Bunda ne derece başarılı olduğumuzun kanıtı, sizin bundan sonraki yaşamınızdaki eylemlerinizle, duruşunuzda, çabalarınızda vücut bulacak. Ben inanıyorum ki bu ahlak, her birinizin içinde ziyadesiyle yeşerdi. Üniversitemizin ve tüm değerli hocalarımızın size kattığı değeri, sizler yarın topluma ve ülkeye katacaksınız. Manisa Celal Bayar Üniversitesinin saygın kimliğinin en temel unsurları, yuvadan uçurduğumuz siz değerli mezunlarımızsınız. Sizlerin bugününü görmek için önemli fedakarlıklar yapan ailelerinizin hak ve hukukunu teslim etmek de boynunuzun borcu. Kısa bir konuşmada bunca sorumluluğu sizlere yüklemişken; Her birinize CESARET diliyorum. Bilginin zekatı CESUR olmaktır. Gerçeği aramak ve yüksek sesle söylemek, cesaret ister. Haklı mücadelenizde ödül karşılığı beklemeden sebat etmek cesaret ister. Özgür düşünce, cesaret ister. Ve fakat şu da var. Ne diyor kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk siz Türk gençliğine hitabında; "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur." Tüm bu duygu ve düşüncelerle her birinizi selamlıyor, gözlerinizden öpüyorum. Bahtınız açık, güneşiniz bol olsun!
Konuşmaların ardından ödül törenine geçilerek, dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. Mezun olan öğrencilerin keplerini fırlatması ile tören sona erdi.