MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, TRT Radyo 1’de TEKNOFEST 2021’i Anlattı

İlan Tarihi:22.09.2021 16:15:00
Güncelleme Tarihi:23.09.2021 09:18:00

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Mutlu Füsun Küçük, Sinem Erdem Ünlü ve Dilek Oral Karasu’nun hazırlayıp, Giray Çavdar’ın sunuculuğunu yaptığı, TRT Radyo 1’de, hafta içi her gün, 10.05 ile 11.00 saatleri arasında canlı yayınlanan “Ailece” Programında; Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi bünyesinde kurulan insansız hava aracı takımı KAYGUSUZ’un, TEKNOFEST 2021 kapsamında katıldığı TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışmasında, sabit kanatlı İHA kategorisinde TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.) özel ödülü ve birincilik performans ödülü kazanması sürecini anlatıp, program sunucusu Giray Çavdar’ın sorularını yanıtladı.

TEKNOFEST’in uluslararası arenada dünyanın en büyük havacılık festivallerinden biri olduğuna  değinen Ataç, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 72 paydaş kurumla birlikte düzenlenen, bu yıl 200 binin üzerinde öğrencinin başvurduğu bir platformda Manisa Celal Bayar Üniversitesi insansız hava aracı takımı KAYGUSUZ’un kazandığı başarının “Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz” düsturu ile yola çıktığını ve başarıyı yakaladığını ifade etti.

İyi bir takım sadece iyi oyuncularla değil, onları birbirine bağlayan görünmez bağlarla oluşur. Bir takımda bu kimyayı yakalamak için, oyuncuları heyecanlandıran bir amaç birliğine ihtiyaç vardır. Bu amaç birliğini yakalamış, uyumla hareket eden takımlar, türlü mukavemete rağmen saadeti yakalar. Unutulmamalıdır ki “Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz”

trt radyo 1 rektör ataç konuşma 22.09.2021