MCBÜ Sporcularından Büyük Başarı

İlan Tarihi:5.04.2022 08:40:00
Güncelleme Tarihi:5.04.2022 14:26:00
 

1855 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü madalya
Türkiye Üniversiteler Karate Şampiyonası

Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde 66 Üniversiteden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı müsabakalarda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Karate Takımı ferdi ve takım müsabakalarında yarışarak 8 madalya ve 1 kupa ile son Üniversiteler Şampiyonası sonrasında başarısını yukarı taşıdı.

Müsabakalar sonunda Antrenör Doç. Dr. Pınar Güzel Gürbüz ve Yardımcı Antrenör Emrecan Tercan önderliğinde Ferdi kumite sikletlerinde yarışan;

Damla Karaböcek 68kg. Türkiye Birincisi

Esin Şahin 61kg. Türkiye İkincisi

Sümeyye Ilık 50kg. Türkiye Üçüncüsü olarak madalya kazanan isimler oldu.

Son Türkiye Üniversiteler Şampiyonası’nda Kata dalında kürsü gören ve Üniversiteler Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa Üçüncüsü olan Cahide Nur Duman başarısını tekrarlayarak Türkiye İkincisi oldu ve üst üste MCBÜ’ye Kata dalında madalya kazandırdı.

Ayrıca Setenay Akay, Damla Karaböcek, Esin Şahin ve Sümeyye Ilık’tan oluşan Kadın Kumite Takımı Türkiye İkincisi olarak Kumite dalındaki en yüksek takım başarısını kazandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi sporcuları, bu yıl yapılması planlanan FISU Dünya Üniversite Oyunları’na aday olarak hazır olduklarını gösterdi. 

 

 
Türkiye Üniversiteler Kickboks Şampiyonası

121 üniversiteden, 800 sporcunun/takımın katıldığı Türkiye Üniversiteler Kickboks Şampiyonası Müsabakalarında Manisa Celal Bayar Üniversitesi; sorumlu öğretim elemanı Doç. Dr. Sinan Seyhan, Arş. Gör. Zafer Bilgin ve antrenör Umut Norgaz eşliğinde Ahmet Çoban, Ahmet Dağ, Ahmet Polat, Emircan Bulut, Etem Karatarla, Furkan Kaplan, Kayra Ertaş, Koray Ertaş, Mehmet Eren Atsız, Murat Yalçın, Recep Sarıkaya ve Yunus Emre Kılıç olmak üzere 12 sporcusu ile katıldı. 

Katılan sporculardan 54 kilo K1-rules branşında Yunus Emre Kılıç, 91 K1-rules branşında Ahmet Çoban, 91 üstü kilo K1-rules branşında Murat Yalçın olmak üzere 3 sporcu altın, 63 kilo Kick light branşında Koray Ertaş ve 81 kilo K1-rules branşında Etem Karatarla olmak üzere 2 sporcu da bronz madalya aldı. 

Erkek takımı K1-rules branşında takım olarak Türkiye 2.liği elde etti.

 
Türkiye Üniversiteler Arası Oryantiring Şampiyonası

Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Oryantiring Şampiyonasına 23 Üniversite takımından 134 sporcu katıldı. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesini temsilen Yönetici Doç. Dr. Kadir Yıldız ve Arş. Gör. Zafer Bilgin ile 5 sporcu takım olarak müsabakalarda yer aldı. 

Müsabakalara MCBÜ adına katılan Şahin Demir ferdi sıralamada 2 Gün Birinci olarak 1 altın madalya ile Türkiye Birincisi oldu. Toplam puanlamada ise aynı sporcu ferdi sıralamada 1 gümüş madalya alarak Türkiye İkinciliğini elde etti.

Dereceye giren MCBÜ’lü sporcu İsviçre’de yapılacak olan Dünya Üniversiteler Arası Oryantiring Şampiyonasında gitmeye hak kazandı.

 

 
Türkiye Üniversiteler Taekwondo Şampiyonası

Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde, MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen Türkiye Üniversiteler Taekwondo Şampiyonası, Türkiye genelindeki 77 üniversiteden 712 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Müsabakalara Manisa Celal Bayar Üniversitesini temsilen Doç. Dr. Sinan Seyhan ile birlikte Murat Kutlu, Abdulkadir Sağlam, Ömer Delibaşlar, Abdullah Ömer Yarlı, Emirkan Çelik, Sercan Celil Yaşar, Okan Özgür, Artun Kaya, Melis Dirgi, Selenay Korkmaz, Nihal Firdevs Duran, Havva Nur Arslan, Şeyma Yeşiloba, Yasemin Özmeral ve Nilüfer Özkuru olmak üzere 15 sporcu katıldı.

Şampiyonada Erkeklerde Abdullah Ömer Yarlı ve Ömer Delibaşlar ile 2 gümüş madalya, Kadınlarda Havva Nur Arslan 1 bronz madalya elde etti.

 
MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Abdullah Ertaş Türkiye Üniversiteler Wushu Kung Fu Şampiyonasında Türkiye Birincisi Oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Abdullah Ertaş, Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası 52 kg. Sanda kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak, Altın Madalya ödülünün sahibi oldu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası sona erdi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonaya 37 Üniversiteden 270 sporcu katıldı.

 

 
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1855
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası