MCBÜ Teknik Bilimler MYO’da Enerji Sektörüne Odaklanan Yeni Laboratuvarlar Açıldı

İlan Tarihi:6.05.2024 19:37:00
Güncelleme Tarihi:6.05.2024 19:45:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, enerji sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik önemli bir adım attı. Enerjisa Üretim iş birliği ile hayata geçirilen "Enerjisa Üretim Elektronik ve Devre Laboratuvarı" ile "Enerjisa Üretim Bilgisayar Laboratuvarı" nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Geçen yıl Temmuz ayında imzalanan protokol ile hayata geçirilen proje kapsamında, öğrencilerin güncel sektör ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştirilmesi hedefleniyor. Laboratuvarlarda, elektronik, devre ve bilgisayar sistemleri ile ilgili en yeni teknolojiler ve uygulamalar yer alıyor.

Bunların yanı sıra akademik personel ve öğrencilerin yetenek ve bilgilerini artırmak adına Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile iş birliği içinde İngilizce eğitimlerinin de verilmeye başlandığı protokol kapsamında çeşitli eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenlenerek, yenilenebilir enerji teknolojileri, bilgisayar eğitimleri, İngilizce dil becerileri ve sosyal beceriler eğitimi gibi konuları kapsayan eğitimlere devam edilmesi planlanıyor.

Törende konuşan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Vekili Mehmet Üvez, “Yeşil ve dijital dönüşüm ile beraber yeniden tanımlanan işgücü ihtiyaçları temelinde özel sektör, teknik ve mesleki eğitim kurumları ve üniversiteler arası iş birliklerini teşvik ederek geleceğin insan sermayesine katkı yapmak bankamızın stratejik öncelikleri arasında. Bu anlamda bugün açılışını yaptığımız projenin yenilenebilir enerji sektörünün gelecekteki iş gücünün yetkinliği ve çeşitliliğine katkı yaparak sektörün verimliliği, performansı ve sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale ise, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile yaptığımız bu iş birliği, enerji sektörünün geleceğine yatırım yapmaktır. Bu laboratuvarlarda eğitim görecek olan öğrencilerimiz, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilere sahip olacak ve ülkemizin enerji alanındaki kalkınmasına katkıda bulunacaklardır" diye konuştu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar yaptığı konuşmada, enerji sektörünün Türkiye ekonomisi için önemine vurgu yaparak, bu alanda nitelikli eleman yetiştirmenin büyük önem taşıdığını söyledi. Kibar, "Enerjisa Üretim ve EBRD ile yaptığımız bu iş birliği ile öğrencilerimize en güncel teknolojileri kullanarak eğitim verme imkânı yakaladık. Bu sayede mezunlarımız, sektöre adım attıklarında işverenler tarafından aranan elemanlar haline gelecekler" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından , Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Vekili Mehmet Üvez’e plaket takdimi gerçekleşti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Vekili Mehmet Üvez, protokol üyeleri, akademisyen ve öğrencilerin katıldığı törende, laboratuvarların açılışı gerçekleştirilerek yeni düzenlemelerle ilgili bilgi alındı.

MCBÜ Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, bu laboratuvarlar ile birlikte enerji sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik önemli bir adım atmış bulunmakta. Bu sayede Manisa ve Türkiye'nin enerji alanındaki kalkınmasına katkıda bulunulacağına inanılmaktadır.


511 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC2925 _DSC2782 _DSC2807 _DSC2789 _DSC2819 _DSC2821 _DSC2848 _DSC2909 _DSC2910 _DSC2947 _DSC3108 _DSC3138 _DSC2974 _DSC2949 _DSC3158 _DSC3147 _DSC3180 _DSC3222
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
511
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası