MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:9.08.2021 17:18:00
Güncelleme Tarihi:10.08.2021 11:38:00
 

Turgutlu Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı 26. Dönem Mezuniyet Töreni, Koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı bir katılım ile sadece bölümler bazında dereceye giren öğrenciler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Turgutlu Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen törene, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersin Aslan, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kıvanç Başaran, Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Yaman, Turgutlu Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personelleri ve bölüm bazında dereceye giren öğrenciler ile öğrencilerin aileleri katıldı.  

 Turgutlu Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı birinciliğini paylaşan Elektronik ve Otomasyon bölümü öğrencisi İlçim Dağdelen mezunlar adına yaptığı konuşmada, "Heyecanla başladığımız ilk yılımızın birinci dönemini bitirdikten sonra halen yaşamakta olduğumuz salgın hastalık ile karşılamış, devam eden süreçte de evde kal günlerine geçmiştik. Tüm dünyayı etkileyen bu salgından dolayı gerek eğitimimiz gerekse de sağlığımız olsun endişeli günler geçirdik. Böylesine zorlu bir dönemde bizlere rehberlik edip, eğitim konusundaki endişelerimizi en aza indirerek, yarınlara umutla bakmamızı sağlayan, değerli hocalarıma içtenlikle teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum." diyerek sözü okul birinciliğini paylaşan İnşaat Bölümü öğrencisi Abdullah Karataş’a bıraktı.  Karataş yaptığı konuşmada, "İki yıl önce bu eğitim yolculuğuna başlarken mezun olacağımız günün heyecanı ile yola çıkmıştık. Şimdi ise mezun oluyoruz sevdiğimiz değerli anılar paylaştığımız okulumuzdan arkadaşlarımızdan ayrılıyoruz. Üniversitemiz bizleri iş hayatına hazırlamak için uygulamış olduğu İş Yeri Uygulama Eğitimi ile Üniversite ve iş dünyası arasında bir köprü olmuştur. Yetkin ve donanımlı birer birey olarak iş hayatına geçişimizi kolaylaştırmıştır. Okuluma ve yönetimime bu avantajları sağladıkları için teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersin Aslan konuşmasında, "Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle öğrencilerimizin ve ailelerinin sağlıklarını korumak amacıyla mezuniyet törenimizi kısıtlı bir katılım ile sadece bölüm bazında dereceye giren öğrencilerimiz arasında gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple, tüm öğrencilerimizi davet edememenin ve mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşatamamanın hüznü içeresinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Mezuniyet törenimize katılarak coşkumuza ortak olduğunuz için, şahsım, mesai arkadaşlarım ve öğrencilerim adına, hepinize teşekkürlerimi arz ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum." İfadelerine yer verdi. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz ise; "Turgutlu Meslek Yüksekokulu'nun 26. Dönem mezuniyet töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kuşkusuz tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan pandemi şartlarını dikkate alarak kısıtlı bir törenle karşınızdayız, bu nedenle sizlerin bizleri mahzur görmenizi umuyorum. Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın en derin selamlarını iletir, tüm mezunlarımıza ve ailelerine olan tebrik mesajlarını iletmek isterim." diyerek konuşmasını şöyle sonlandırdı; "Tüm mezun olan gençleri en kalbi duygularımla tebrik eder, hayatlarında hep başarıların olacağı güzel yarınlar dilerim."

Mezuniyet programının devamında konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek gençlere Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile seslendi: "Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

Okul birincilerine başarı belgelerini veren Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz yaptığı konuşmada, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen değerli akademisyenlere ve gençlerimizden desteklerini esirgemeyen ailelerine teşekkür ederek Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu MYO 26. Dönem mezuniyet töreninde bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, Turgutlu Meslek Yüksekokulu 26. Dönem mezuniyet törenine katkılarından dolayı Geleneksel El Sanatları Bölümü’nün hazırlamış olduğu Kaligrafi çalışmaları Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz ve Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’a takdim edildi.

Okul birinciliğini paylaşan Elektronik ve Otomasyon Bölümü öğrencisi İlçim Dağdelen ve İnşaat Bölümü öğrencisi Abdullah Karataş’a, okul ikincisi olarak mezun olan İnşaat Bölümü öğrencisi Kazım Hakan Köseoğlu ve okul üçüncüsü olarak mezun olan Elektronik ve Otomasyon Bölümü öğrencisi Ozan Serindağ’a başarı belgeleri verildi. 

Bölüm bazında dereceye giren El Sanatları Bölümü'nden Nadiye Turan, Makbule Çiftci, Hüseyin Balcı ve Melek Mumcu, Bilgisayar Teknolojileri bölümünden Hanifi Doğukan Özkan ve Mert Fazlı Saylak, İnşaat bölümünden Murat Eşmeli, Kazım Hakan Köseoğlu ve Abdullah Karataş, Elektronik ve Otomasyon Bölümü’nden Hüseyin Ilgın, Ozan Serindağ ve İlçim Dağdelen, Makine ve Metal Teknolojileri bölümünden Yasenur Eyidoğan’a başarı belgelerinin takdim edilmesinin ardından, öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

 


1090 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _11_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _12_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _21_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _8_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _18_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _20_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _2_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _23_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _1_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _6_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _4_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _14_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _15_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _5_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _10_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _7_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _16_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _24_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _3_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _17_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _19_ mcbü_turgutlu myo_2021 mezuniyet töreni _25_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1090
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası