MCBÜ Genç Kızılay Topluluğu Deprem Bölgesinde

İlan Tarihi:3.11.2020 15:24:00
Güncelleme Tarihi:3.11.2020 15:26:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Genç Kızılay Öğrenci Topluluğu, merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin hemen ardından depremden zarar gören bölgeye giderek, Doğanlar Apartmanı ve çevresinde yürütülen yardım çalışmalarına katıldı.

Genç Kızılay İl Teşkilatı ve Türk Kızılay Manisa Şubesi ekipleriyle birlikte yardım çalışmalarına katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Genç Kızılay Öğrenci Topluluğu; su, sıcak çorba, battaniye dağıtımlarını gerçekleştirdi. Kahvaltı ve sıcak yemek dağıtımlarının gerçekleştirilmesinde de aktif görev alan  topluluk üyeleri, enkaz altından çıkarılan Teneke isimli kediyi sahiplenerek bakımını gerçekleştirip ardından veteriner hekime teslim etti.

Gönüllülerin yoğun çalışmalarına tanıklık eden küçük depremzedelerin hazırladıkları teşekkür kartlarıyla duygulu anlar yaşadıklarını belirten topluluk üyeleri, bu davranıştan güç aldıklarını belirtti.