MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulu “Kariyer Zirvesi Söyleşisi” Etkinliğini Gerçekleştirdi

İlan Tarihi:28.05.2021 14:07:00
Güncelleme Tarihi:28.05.2021 14:11:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes Meslek Yüksekokulu’nun düzenlemiş olduğu Kariyer Zirvesi Söyleyişisi etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleşti. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar’ın açılış konuşması ile başlayan etkinliğe, Bosch Termoteknik Almanya Global Yetenek Yönetimi Direktörü Nilgün Esenli, Accell Bisiklet Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Özlem Esgin ve Toyo Matbaa Mürekkepleri CEO’su ve Yönetim Kurulu üyesi Yakup Benli konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Gördes MYO Müdürü Doç. Dr. Selim Duramaz’ın gerçekleştirdiği söyleşide, Bosch Termoteknik Alman Global Yetenek Yönetimi Direktörü Nilgün Esenli, öğrencilerin dikkatini çekecek önemli ipuçları vererek, özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususları, staj deneyiminin kariyer için önemini vurguladı. Çalışma deneyimi, yabancı dil, sosyal projelerde görev alma ve hobi sahibi olmanın, yeni mezunları bir adım öne çıkaracağını ifade ederek mülakat sırasında işverenin hangi özellikleri aradığını anlattı.

Accell Bisiklet Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Özlem Esgin, öğrencilerin öncelikle kendilerini çok iyi tanımaları gerektiğine vurgu yaparak bireyin kendini doğru ifade edebilmesinin önemine değindi. 

Toyo Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli ise yaptığı konuşmada; yeni mezunların dikkat çekebilmesi için kendilerini farklılaştırmaları gerektiğini ifade etti. Hayatta ne yapacağına karar vermenin yanı sıra, ne yapmayacağına karar vermenin de önemli olduğunun altını çizdi.

Etkinlik, soru-cevap bölümü ile son buldu.


861 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü_gördes myo_kariyer zirvesi söyleyişisi _1_ mcbü_gördes myo_kariyer zirvesi söyleyişisi _2_ mcbü_gördes myo_kariyer zirvesi söyleyişisi _3_ mcbü_gördes myo_kariyer zirvesi söyleyişisi _4_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
861
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası