MCBÜ Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” Etkinliği Gerçekleştirdi

İlan Tarihi:23.11.2020 14:43:00
Güncelleme Tarihi:23.11.2020 14:51:00
 

MCBÜ Kadın ve Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” etkinliği, online olarak gerçekleştirildi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü Şiddet Ön izleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü İlknur Yüksel’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte; kadına şiddetin şekilleri, Şiddet Ön izleme ve İzleme Merkezlerinin görevleri ve “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” üzerinde duruldu.

İlknur Yüksel; şiddetin fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet gibi değişik şekillerde oluştuğunu dile getirerek, “Kadınlar şiddet görüyor ama çoğunlukla nereye başvuracağını bilmiyor. Bu nedenle bizim sahaya inmemiz ve kadınlarımızı daha çok bilgilendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yüksel, pandeminin yol açtığı ekonomik sıkıntılar ve eşlerin evlerde birlikte daha çok vakit geçirmesi nedeniyle kadına şiddet vakalarında önemli artışlar olduğunu belirterek, Manisa’da 2020’nin ilk 9 ayında, şiddete karşı 4 bin tedbir kararı alındığını vurguladı. Yüksel, “Dünyada her 3 kadından biri fiziksel şiddete, her 10 kadından 3’ü de cinsel şiddete maruz kalıyor. Kadının zorla çalıştırılması, elinden parasının zorla alınması ya da çalışmasına izin verilmemesi şeklinde ortaya çıkan ekonomik şiddetin de çok sık görüldüğünün altını çizdi. Şiddetin özellikle eğitim seviyesinin düşük olduğu kesimde daha çok görüldüğü düşüncesinin yanlış olduğuna vurgu yapan Yüksel, “Üniversite mezunu kesimde de çok yüksek oranlarda şiddet vakası görüyoruz. Bir çocuk anne ve babasından şiddet görüyorsa etrafına şiddet uyguluyor ve bu adeta bir kısır döngüye dönüşüyor. Toplumun gelişmesinin önündeki en büyük engeli de kadına şiddet oluşturuyor” ifadelerine yer verdi.

İlknur Yüksel, Şiddet Ön izleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) hakkında da bilgi vererek, “ŞÖNİM; şiddetin önlenmesi ile koruyucu önleyici ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik danışmanlık, izleme, rehberlik ve yönlendirme hizmetlerinin verildiği, 7 gün 24 saat çalışmaların yürütüldüğü bir kuruluştur” şeklinde konuşarak, 6284 Sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında bilgilendirmede bulundu.

 


774 görüldü.    0 Paylaşıldı
cbükam kadına şiddet _2_ cbükam kadına şiddet cbükam kadına şiddet 2
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
774
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası