MCBÜSEM ile Köy Koop Manisa Birliği İş Birliğindeki Kooperatifçilik Eğitimleri Kula’da Başladı

İlan Tarihi:26.09.2023 11:21:00
Güncelleme Tarihi:26.09.2023 11:28:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜSEM) ile Köy Koop Manisa Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolünün ilk etkinliği, Kula ilçesinde gerçekleşen Kooperatifçilik Eğitimleri ile başladı.

Doksan üç katılımcının yer aldığı eğitim programının açılışına; Eğitmenler Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Murat Koçtürk, MCBÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kayır, Kula Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yavuz Çamlı, Dr. Ali Geriş ve Köy Koop Manisa Birliği adına Başkan Yardımcısı Mehmet Sava katılım gösterdi.

Açılış konuşmasında MCBÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yoldaş, "Kooperatifçilik, ekonomik kalkınma ve sürdürülebilir tarım açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu eğitim programı, katılımcılara kooperatif yönetimi, işleyişi ve sürdürülebilirlik konularında kapsamlı bir eğitim sunacak. Amacımız, katılımcıların kooperatiflerini daha etkili bir şekilde yönetmelerine ve bölgelerindeki tarımsal faaliyetleri geliştirmelerine yardımcı olmaktır" açıklamalarında bulundu.

Açılış Törenin ardından başlayan eğitimlerde katılımcılar, kooperatiflerin Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesi ve kalkınması açısından büyük önem arz eden işletmeler olduğunu, kooperatif işletmelerinin büyüme ve kalkınma açısından görevlerini yerine getirirken, Türk üreticisine ve tüketicisine katkılar sağlayacağını söyleyerek, başladıkları eğitimden yüksek fayda sağlayacaklarını dile getirdiler.

Gerçekleştirilen iş birliği protokolü çerçevesinde bölgenin ekonomik kalkınmasına olumlu katkılarda bulunmayı amaçlayan proje eğitimleri, beş gün boyunca sürecek.


780 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbüsem kooperatif _1_ mcbüsem kooperatif _4_ mcbüsem kooperatif _3_ mcbüsem kooperatif _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
780
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası