MCBÜ ÜSİTEM’in Düzenlediği Sanayi Konferanslarının İkincisi Gerçekleşti

İlan Tarihi:27.04.2021 14:34:00
Güncelleme Tarihi:27.04.2021 14:35:00
 

ÜSİTEM ve İşyeri Uygulama Eğitimi Koordinatörlüğü tarafından Bölge sanayi kuruluşlarının öğrenci ve öğretim üyelerimizle buluşması için Sanayi Konferansları düzenlenmektedir. Gerçekleştirilen ikinci konferans teams yolu ile çevrimiçi ve youtube kanalından canlı yayınlanmış olup, Bölgemizin önde gelen şirketlerinden Sarıgözoğlu’nu İpek Sarıgözoğlu ve Zafer İpek, Tirsan Kardan’ı Ferit Simsaroğlu ve Aryom Şirketler Grubu’nu Dr. Erhan Özkan temsil etmiştir. 

İşyeri Uygulama Eğitimini çevrimiçi yolla alan öğrencilerimizin katılım gösterdiği, Bölge sanayisi, ekosistemi, Ar-Ge, Tasarım, Teknoloji, Yenilik ve Kariyer hakkında şirketlerin beklentilerini, ortamdaki rekabet koşullarını ve şirketlerin yeni mezunlardan beklentilerinin tartışıldığı etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kazaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Türk, ÜSİTEM Yöneticileri Prof.Dr. Osman Çulha ve Doç.Dr. Ali Demir, MYO Yöneticilerimiz, Bölüm-Program Başkanları ve İşyeri Uygulama Eğitimi Bölüm Koordinatörleri de katılım göstermiştir.   

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kazaz açılış konuşmasında, konferans serisinin amacının, salgın nedeni ile Üniversite de çevrimiçi yollarla İşyeri Uygulama Eğitimi alan ve gelecek yıl İşyeri Uygulama Eğitimi Öğrencisi olacak öğrencilerimize Bölge Sanayisini, Üretim, İmalat ve Ar-Ge, Tasarım ve Yenilik ekosistemini, İnsan kaynakları politikalarını ve Sanayicilerin – işverenlerin öğrencilerimizden beklentilerinin ifade etmesi olduğunu vurgulayarak, katılımcıların kişisel kariyerleri ve Firma tanıtımı, Ar-Ge ve Tasarım kabiliyet ve altyapısı, İnovasyon ve teknoloji bakış açısı, İnsan kaynakları bu konudaki faaliyetleri ve Uygulamalı eğitim ve görüşlerini öğrenci ve öğretim üyeleri ile tartışma fırsatı bulunacağını ifade etmiştir.

Sarıgözoğlu 3. Nesil yöneticisi İpek Sarıgözoğlu, firma tanıtımı ve otomotiv sektöründeki güncel teknolojik gelişmeleri ve bu gelişmelerin sac metal kalıpçılığı üzerindeki etkinlerine detaylı olarak yer verdiği sunumunda Manisa, Bursa ve Aksaray fabrikalarındaki teknolojik yatırımlar, iş akışları, insan kaynakları ihtiyaçlarını vurgulamıştır. Diğer yandan bünyelerindeki Tasarım Merkezi ve Ar-Ge Merkezi yapılanmasının da dahil olduğu bütünleşik bir kampüste mesleki eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini ifade ederek, dijitalleşme, mekatronik sistemler, yenilikçi şekillendirme metotları ve sektör için öneminden bahsetmiştir. Fabrika Müdürü Zafer ipek ise, kişisel kariyeri ve mesleki eğitimin uygulamalı olarak yapılmasının kalıpçılık sektöründeki önemini vurgulayarak İşyeri Uygulama eğitimine devam eden öğrencilere kişisel tavsiyelerini iletmiştir. Diğer yandan teknik bir ders niteliğinde olmak üzere, elektrikli araçların özellikle hafif ticari araçların pil sistemlerinin taşıyıcı panellerinin tasarım ve üretim aşamasını, simülasyon destekli imalat faaliyetleri, Ar-Ge metodolojisi ve kalıpçılıkta teknolojik ilerlemeleri ifade etmiştir. Globalleşen imalat ve üretim ortamında fark yaratmak için yabancı dil, güncel teorik bilgi, tasarım ve simülasyon programları, proje yönetim süreci gibi konularda gelişim gösterenlerin öne çıkacağı vurgulanmıştır. 

Tirsan Kardan Ar-Ge Müdürü Ferit Simsaroğlu ise firma tanıtımı, yatırımları, Ar-Ge ve Yenilik kapasitesi ile mezunlardan beklentiler konulu sunum gerçekleştirmiştir. Özellikle, Ar-Ge faaliyetlerinde çalışmak isteyen ve kariyerini bu yönde geliştirmek isteyenlerin yabancı dil, tasarım ve simülasyon programları ile teorik bilgi birikimlerini sürekli geliştirmek zorunda olduğunu sektörün rekabetçi ortamda yer aldığını öğrencilerinde diğer Üniversite mezunları ile rekabet içinde olduğunu vurgulamıştır. İşyeri Uygulama eğitimi ve İsteğe bağlı staj ile birlikte uygulamalı eğitimin firmaları tarafında desteklendiğini, İİBF, Teknoloji ve Mühendislik Fakültelerinde bu yollarla istihdam edilmiş birçok çalışanları olduğunu örneklerle göstermiştir. 

Aryom şirketler grubu Yazılım ve İleri Teknoloji Malzemeler Genel Müdürü Dr. Erhan Özkan, grup şirketlerini tanıtarak özellikle inşaat alanındaki devam eden ve tamamlanmış projelerden bahsetmiştir. Grup içinde yer alan Gıda, Tarım, Yazılım, İleri Teknoloji Malzemeler şirketlerinin daha çok Ar-ge ve İnovasyon temelli kurulduğunu ifade ederek, İnşaat projelerinin bu şirketleri maddi olarak desteklediğini ifade etmiştir. Kişisel verilerin korunması kanununa uyumluluk, Endüstri 4.0 ve dijitalleşme ile kurumsal kaynak planlama alanında faaliyetlerinin yanı sıra ileri teknoloji malzemeleri alanında da nano malzemeler, iki boyutlu malzemeler, Grafen ve türevleri alanından proje ve yatırımlarının olduğu örnekleri verilmiştir. Öğrencilerden gelen soruların kapsamında ise, yazılım, donanım ve bölge ekosistemi içindeki ileri teknoloji malzemeleri ve Grafen teknolojisi tartışılmıştır.

ÜSİTEM Sanayi Konferanslarının 3. sü 04.05.2021 de devam edecek olup, Optimum Kalıp, İnter Abrasiv, Döktaş Dökümcülük ve MetaNikel firmaları temsilcileri öğrenci ve öğretim üyelerimiz ile buluşacaklardır.   

 


757 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0856 _DSC0866
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
757
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası