Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

İlan Tarihi:15.12.2023 10:38:00
Güncelleme Tarihi:18.12.2023 12:12:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kaymakamlar, oda başkanları, akademik ve idari personel, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan Açılış Töreni, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tanıtım Filminin izlenmesi ve Protokol konuşmaları ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, “7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Filistin ve Gazze’deki sivil kişi ve kuruluşları hastane ve eğitim kurumlarını doğrudan hedef alan terör saldırılarını ve bu vahşi saldırılara açık ve gizli destekleri en ağır şekilde kınıyor, bütün dünyanın buna tepki göstermesini, kayıtsız kalmaması gerektiğini vurguluyorum. Aynı bölgede iki gün önce ailesiyle birlikte şehit edilen Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan Tayeh’e ve bu süreçte hayatını kaybeden tüm Filistinli masumlara Allah’tan rahmet, Filistinli kardeşlerimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu yıl, hedeflerimizi Cumhuriyetimizin kurucu değerleriyle Türkiye Yüzyılı vizyonuna yaraşır şekilde belirledik. En büyük hedefimiz Manisa Celal Bayar Üniversitesini her alanda lider ve marka olan bir üniversite haline getirmek. Sahip olduğumuz güçlü akademik ve idari kadronun yanı sıra öğrencilerimiz ve Manisa’nın gücü sayesinde bunu başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Üniversitenin uluslararası alandaki başarıları hakkında bilgi veren Rektör Kibar, “Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüzce şimdiye kadar 21 AB üyesi ülkeden 85 üniversiteyle 275 Erasmus programı anlaşması, ikili iş birliği protokolü kapsamında da 20 ülkeyle 36 farklı anlaşma imzaladık. Üniversitemizin uluslararası ilişkilerine katkı sağlayacak diğer bir gelişme de Birleşmiş Milletler Akademik Etki Birimi ve Milenyum Kampüs Ağı tarafından yürütülen Milenyum Fellowship programına 2023-2024 eğitim yılı için üniversitemizden 19 öğrencinin seçilmesi ve üniversitemizin Birleşmiş Milletler Milenyum Kampüsü olarak ilan edilmesidir” ifadelerini kullandı.

Donanımlı öğrencilerin yetiştirilmesi için kulüp ve topluluklara önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Rana Kibar, “Başta mühendis adaylarımız olmak üzere tüm öğrencilerimize hizmet verecek olan laboratuvar kurulacak. Bu laboratuvar sayesinde yerli ve milli projelerde yer alacak öğrencilerimiz üniversiteden yetişmiş olarak mezun olacak. Manisa’ya hizmeti misyon edinmiş bir üniversiteyiz. Manisa’nın sanayisi, kamu kurumları, yerel toplulukları, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ülkemizin kalkınma planına uygun şekilde araştırma ve inovasyon projelerini desteklemek hedeflerimiz arasında yer almaktadır” ifadelerine yer verdi.

Üniversitenin akademik yıl açılış töreninde yer alan Tarım ve Orman Bakanlığı eski Bakanı Bekir Pakdemirli konuşmasında, “İyi nesiller yetiştirmek hepimizin görevi. Ülkemiz bir yarışın içinde. Son 50 senede ekonomik büyüklük olarak 15-25’inci sıralardayız. Yarışı kazanmak için bilgi toplumu olmamız lazım. Son 10 yılda belli bir yere geldik, orta gelir tuzağındayız.  Bu tuzaktan çıkmamız lazım. Eğitim seviyemizi ileriyle doğru çekmek zorundayız” şeklinde konuştu. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ülkemizin geleceği olan gençlerimiz, en büyük zenginliğimizdir. Sizler bizim ve vatanımızın geleceği için çok önemlisiniz. Burada alacağınız eğitimlerle mesleki hayata en iyi şekilde hazırlanacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlerin başarılı olması için değerli akademisyenlerimiz de önemli bir görevi üstlenmektedir. Tüm değerli öğretim görevlilerimize başarılar diliyorum. Ülkemiz Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin başarılarıyla yükselecektir” ifadelerini kaydederek, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi’nin daima iş birliği içinde olduğunu belirtti. Başkan Ergün, “Bugüne kadar birbirinden kıymetli çalışmalara imza attık. Bu bağlamda ben öncelikle müşterek çalışmalarımızda daima destek olan kıymetli Rektörümüze, Değerli Akademisyenlerimize ve Üniversitemizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, “Öğrencilerimizin her biri geleceğimizi aydınlatacak müstakbel birer kültür ve medeniyet meşalelerimizdir. Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ bireyler olarak emin adımlarla geleceğe yürümemiz gerekiyor.” diyerek “Binası ve personel altyapısı tamamlanan onkoloji hastanemizin açılışı çok yakın bir zamanda gerçekleştirilecek. 2012 yılında 3638 numaralı kararname ile kurulmuş Diş Hekimliği Fakültemizin inşası yönünde çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Manisa’mız sanayi, tarım ve hayvancılık noktasında ülkemizin öncü şehirlerinden bir tanesidir. Gerek Manisa’mızda gerekse de ülkemizde tarımı daha da büyüterek geliştirerek ve zenginleştirerek sürdürmek mecburiyetindeyiz. Bu doğrultuda Ziraat Fakültesinin kurulması için YÖK Başkanımız nezdinde birçok girişimlerde bulunduk. İnşallah çok yakın bir zamanda Ziraat Fakültesinin açılış müjdesini sizlerle paylaşmak isterim” açıklamalarında bulundu.

Manisa Valisi Enver Ünlü açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında akademik personele ve öğrencilere seslendi. Dünyada yaşanan iklim değişikliğinin, afetlerin öncelikli gündem olması gerektiğini ifade eden Vali Ünlü, Üniversitenin bu alanda kılavuz olma görevini yerine getireceğini belirterek, ülkemizin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmek için çalışacağına da inancımız tamdır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi eğitimdeki kalite anlayışını yansıtmaktadır. Üniversitemizin ulusal ve uluslararasında kalite anlayışını sürdüreceğinden şüphemiz yoktur. Gençlerimiz, gece gündüz demeden çok çalışın. Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz. Milletimiz, devletimiz tüm imkanlarını sizler için seferber ediyor” ifadelerini kaydetti.

Protokol konuşmalarının ardından en çok yayın yapan akademisyenlere Makale Performans Ödülleri takdim edilirken, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından verilen konser ile tören son buldu.


1856 görüldü.    0 Paylaşıldı
GR1B9278 GR1B9292 GR1B9320 _DSC7071 GR1B9393 GR1B9345 GR1B9438 GR1B9353 GR1B9311 GR1B9415 GR1B9402 GR1B9450 GR1B9469 _DSC7374 GR1B9465 GR1B9459 GR1B9485 GR1B9534 GR1B9526
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1856
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası