Manisa Celal Bayar Üniversitesi Derslik ve Merkezi Birimler Binası Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:4.08.2021 13:00:00
Güncelleme Tarihi:4.08.2021 16:17:00

"Manisa Celal Bayar Üniversitesi Derslik ve Merkezi Birimler Binasının Temel Atma Töreni" 3.08.2021 Salı günü, MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Ülkemiz ve dünyanın birçok zorluğu aşmaya çalıştığı bu günlerde, binlerce genç insana eğitim hizmeti veren Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin gelişmek ve öğrencilerine daha iyi fiziki koşullar sağlamak adına gösterdiği çabanın yansıması olan bu yeni yatırım, gelecekte daha güzel çalışmaların yapılacağı umudunu perçinledi.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in teşrifleriyle gerçekleşen Temel Atma Töreni’ne, Manisa Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Yener Bilir ve akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasında, çeyrek asrı tamamlamış, 30. yılını gelecek yıl kutlayacak olan üniversitenin başta bölge olmak üzere Manisa’nın ihtiyaçlarına cevap verebilme ve bunları karşılayabilmenin gayreti içerisinde bugüne kadar geldiğini ifade eden Rektör Ataç, üniversitenin kuruluşundan bu yana emeği geçen ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin pandemi döneminde yaşanan bütün aksaklıklara rağmen üzerine düşen görevi bölgeye de cevap verecek şekilde fazlasıyla yerine getirdiğini belirten Rektör Ataç, bu zorlu süreçte katkı sağlayan Tıp Fakültesi’nde ve hastanede görev yapan herkese teşekkür ederek sürdürdüğü konuşmasında; "Uzaktan eğitim sürecinde yayınlanan istatistiklerde devlet üniversiteleri arasında Türkiye’de 6’ıncı, bölgede birinci konumdayız. Bu başarının altında imzası olan özellikle bilgi işlem çalışanlarına ve idarecilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla üniversitemizde çocuklarımızın memnuniyetinin artmasında aldığımız istatistiklerde 204 üniversite içerisinde 28. sıraya yükselmiş bulunuyoruz" ifadelerini kaydederek, temel atma töreninin ülkemizi yakan dumanlar altında gerçekleştirdiklerini belirtti. Ataç, "Yangınlarda vefat eden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu fakülte binalarında, bu amfilerde, bu dersliklerde başta insana duyarlı, insanı seven, insana saygı duyan, yaratılmış her canlıyı, yaratılmış her bitkiyi, iklimi, suyunu seven, sahip çıkan bireylerin yetişmesini önemli buluyoruz. Ormanlarımızı yakan hainlerin temelinde vatan sevgisinin eksikliği ile beraber eğitim noktasındaki eksiklik de yatıyor diyerek "Temelini attığımız binaların açılışını 2022 yılı Kasım ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. " açıklamalarını kaydetti.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz gerçekleştirdiği konuşmalarında, Manisa’nın hem sanayisiyle hem tarımıyla Türkiye’nin önde gelen üretim şehirlerinden birisi olduğuna değinerek, bu üretimin süreklilik arz etmesi için tarım ve sanayide ihtiyaç duyulan insanların yetiştirilmesinin altını çizerek, burada üniversitenin, eğitim kurumlarının öneminin ortaya çıktığını belirtti. Vali Karadeniz, "Temelini atacağımız bu yerden mezun olan öğrencilerimiz okulu bitirdikten sonra hem Manisa’mızda hem ülkemizin diğer yörelerinde önemli hizmetlerde bulunacaklar. Bugün aslında temelini atacağımız bina Türkiye’nin geleceğine atılmış bir temeldir" aktarımında bulundu.

Toplam 15 bin 500 m² inşaat alanında yapılacak olan binalar tamamlandığında, 4 Fakülte ve Dekanlık Binası, 1 Konferans Salonu, 1 Kütüphane, 5 Bilgisayar Laboratuvarı, 4 Amfi, çeşitli büyüklüklerde 82 Derslik, 1 Kafeterya, 4 Arşiv Odası ve 162 İdari Personel Odasına sahip olunacak.