Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yürütücülüğündeki Projeye ABD Büyükelçiliğinden Destek

İlan Tarihi:27.08.2021 19:38:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan ve STEM Eğitimcileri Derneği, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün paydaş olarak yer aldığı ‘’STREAM It Up!’’ adlı proje ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenmeye hak kazandı. 

Yürütücülüğünü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Öğr. Gör. Mehmet Nuri Öğüt’ün üstlendiği projede, merkez bünyesinde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Emre Uygur ve Öğr. Gör. Dilek Karaca, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda görevli Öğr. Gör. Orkun Teke ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli İngilizce Öğretmeni ve ABD Bursiyeri Şeyda Nur Halitoğlu, Adana Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli İngilizce Öğretmeni ve ABD Bursiyeri Ayşe Zambak uzman personel olarak yerini aldı. Her biri alanında uzman on dokuz eğiticinin görev alacağı projenin toplam bütçesi 59.310$ olarak belirlendi.

Kasım 2021’de uygulamaya başlanacak proje, toplamda 6 aşamadan oluşmakta. STREAM (Science, Technology, Reading, Engineering, Art and Mathematics) ve Yapay Zeka temalı projenin aşamaları ise şöyle; 

1. STREAM Temalı Yabancı Dil Eğitimi

2. Teorik STREAM ve Yapay Zekâ Eğitimleri 

3. Bilim İnsanları ile Söyleşi 

4. Uygulamalı STREAM ve Yapay Zekâ Eğitimleri 

5. Proje, Bilim ve Teknoloji Şenliği 

6. STREAM ve Yapay Zeka Kongresi 

Seksen bir ilden gençlerin katılabileceği projenin tüm aşamalarında, gençlerin dil gelişimlerine yönelik etkinliklerin yer alması planlandı. 

Proje ile ilgili tüm gelişmeler https://stream.mcbu.edu.tr web adresinden takip edilebilecek ve @streamitup1 kullanıcı adıyla sosyal medyada paylaşım yoluyla bilgilendirme yapılacak.


1450 görüldü.    0 Paylaşıldı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1450
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası