Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Gdz Elektrik İş Birliği Protokolü İmzalandı

İlan Tarihi:25.12.2023 15:42:00
Güncelleme Tarihi:25.12.2023 15:49:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Gdz Elektrik arasında, iş birliği protokolü imzalandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve Gdz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel tarafından imza altına alınan protokol ile iki kurum arasında eğitim, araştırma, proje, staj ve istihdam gibi alanlarda iş birliği yapılacak. Bu iş birliği ile öğrencilerin ve akademisyenlerin enerji sektöründe ihtiyaç duyulan bilgi ve becerilere sahip olmaları sağlanırken sektördeki yeniliklerin üniversiteye taşınması ve araştırmaların uygulamaya dönüştürülmesi de hedefleniyor.

Gdz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi, ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biridir. Bu iş birliği ile üniversitenin bilgi ve birikiminden yararlanmak ve sektördeki deneyimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Bu iş birliği ile hem öğrencilerimizin hem de akademisyenlerimizin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Protokol imza töreninde konuşan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ise "Enerji sektörü, ülkemizin kalkınmasında ve refahının artmasında önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle, enerji alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve sektördeki yenilikleri takip etmek büyük önem taşımaktadır. Gdz Elektrik ile imzaladığımız iş birliği protokolü, bu hedeflere ulaşmak için önemli bir adım olacaktır." açıklamalarında bulundu.

Gdz Elektrik G-LAB inovasyon merkezinde gerçekleştirilen imza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, Gdz Elektrik Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Teknoloji ve Arge Müdürü Çağdaş Akarsu, Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Müdürü Gizem Dağ da katıldı.


1136 görüldü.    0 Paylaşıldı
gediz mcbü 3 gediz mcbü 2 gediz mcbü 4
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1136
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası