Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İlan Tarihi:21.11.2023 14:51:00
Güncelleme Tarihi:21.11.2023 14:55:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) arasında eğitim ve araştırma alanlarında iş birliği protokolü imzalandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu tarafından imza altına alınan protokol töreninde, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş ile Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve TOF Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kadir Yıldız da hazır bulundu

İş birliği protokolü kapsamında; Türk Sporunun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla seminerler vermek, spora özgü yetenek seçimi ve yönlendirme faaliyetlerinde bulunmak, sporcuların mevcut performanslarının değerlendirilmesi için sahaya özgü faaliyetlerde bulunmak ile akademik eğitim- araştırma faaliyetlerinde bulunma konularında mutabakata varıldı.

İmza sonrasında konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu “Birlikte başarılı projelere imza atacağımıza olan inancım tam. Hep birlikte sporun gücünü kullanarak daha sağlıklı, daha aktif bir toplum yaratma yolunda ilerleyeceğimize inanıyor protokolümüzün hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Rektör Kibar ise konuşmasında; “Spor, gençlerimizin fiziksel sağlığını desteklemenin ötesinde, karakter gelişimi, liderlik becerileri kazanma ve takım çalışması gibi önemli değerleri de teşvik eder. Oryantiring, bu anlamda hem zihinsel hem de fiziksel becerileri geliştirmek adına mükemmel bir araçtır.” ifadelerini kaydederek; “Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sayın Tekin Çolakoğlu ile bir araya gelerek bu iş birliği protokolünü imzalamaktan dolayı büyük bir heyecan içindeyiz. Bu protokol, öğrencilerimizin oryantiring sporunda daha fazla fırsat elde etmelerine ve yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyacaktır. Sporun gençlerimiz için katalizör olmasına vesile olacağı inancıyla iş birliği protokolümüzün hayırlı olmasını diliyor, süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.


1019 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC6568s _DSC6572s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1019
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası