Manisa Celal Bayar Üniversitesi Azerbaycan’ın Zafer Sevincini Paylaştı

İlan Tarihi:17.12.2020 20:52:00
Güncelleme Tarihi:18.12.2020 14:55:00
 

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesi ve çevresindeki topraklarının yaklaşık 30 yıldır devam eden Ermeni işgalinden kurtarılması ile ilgili mutluluk, Türkiye'de de aynı heyecanla karşılandı. Bu kapsamda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri, Azerbaycanlı söz yazarı ve bestekar Kemale Meherremova'ya ait olan "Keşikdesen Azerbaycan Askeri" isimli eserini marş formunda düzenledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümü öğrencisinin seslendirdiği "Keşikdesen Azerbaycan Askeri" marşı, tüm çekim ve montajı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından yapılan kliple birlikte, başta Azerbaycan ordusu olmak üzere bu sürece tüm kalbiyle destek veren Türk Halkına armağan edildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, hazırlanan marş ve klip vesilesiyle, haklı bir mücadeleyi zaferle taçlandıran Azerbaycan halkına seslenerek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çok kıymetli Azerbaycan Türk’ü kardeşlerimiz, öncelikle kazanmış olduğunuz zaferi ve haklı mutluluğunuzu yüreğimizde hissediyoruz. Fiziki olarak yanınızda bulunmak, sevincinize ortak olmak emin olun en büyük arzumuz. Ancak tüm dünyada yaşanan pandemi, bu arzumuzu gerçekleştirme noktasında bizi alıkoydu. Biz, sevincinize nasıl ortak olabiliriz diye düşünürken, Azerbaycan Türk’ü kardeşimiz Kemale Meheremmova’nın güftesini yaptığı, düzenlemesi üniversitemiz müzik bölümü öğretim üyelerinin, seslendirmesi ise öğrencimiz tarafından yapılan marşla sevincinize ortak olmak istedik” diyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Çok kıymetli kardeşlerimiz sevincinizi, mutluluğunuzu yüreğimizde hissediyoruz. Lütfen bu marşı bizim size olan sevgimizin, zaferden duyduğumuz gurur ve mutluluğumuzun bir nişanesi olarak kabul buyurun. Tüm bu duygu ve düşüncelerle zaferinizi, mutlu gününüzü yeniden kutluyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum."


1097 görüldü.    0 Paylaşıldı
azerbaycan kilp _DSC6801s azerbaycan kilp3 azerbaycan kilp2
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1097
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası