Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bünyesinde “Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi” Kuruldu

İlan Tarihi:10.09.2020 14:50:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde “Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi” kuruldu. Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması ile üniversite bünyesindeki Uygulama ve Araştırma Merkezi sayısı 29 oldu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü’nün Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmasına ilişkin talebi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi. Resmî Gazetenin 10 Eylül 2020 tarih ve 31240 sayılı yönetmeliğine göre kurulan merkezin amaçları arasında; “Üniversiteye bağlı birimlerde yürütülen ölçme ve değerlendirme uygulamalarının niteliğini artırmak üzere çalışmalar yapmak. Başta üniversiteye bağlı birimler olmak üzere, kamu ve özel kurumların talepleri doğrultusunda eğitim vermek, sınav hazırlamak ve/veya ölçme-değerlendirme ve danışmanlık hizmetleri sunmak. Ölçme ve değerlendirme ile ilgili araştırmalar yapmak ve desteklemek, ilgili mevzuat hükümleri kapsamında ulusal ve uluslararası nitelikte kongre, panel ve benzeri bilimsel etkinlikler düzenlemek ve/veya desteklemek. Üniversite akademik personelinin ölçme ve değerlendirme ile ilgili bilimsel etkinliklere katılımına destek olmak. Ölçme ve değerlendirme alanında ulusal ve uluslararası düzeyde ölçme uygulamaları gerçekleştirmek” yer almaktadır.

Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyet alanları kapsamında ise; “Üniversite adına düzenlenen sınav etkinliklerini yerine getirmek, koordinasyonunu üstlenmek. Ölçme ve değerlendirme alanına yönelik araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak. İlgili mevzuat hükümleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarına yönelik ölçme-değerlendirme ve sınav hizmeti vermek, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara soru ve/veya test hazırlamak. Kamuya yönelik ve talepleri doğrultusunda; kamu kurum, kuruluşları ile özel sektör kuruluşları için sınavlar planlamak, uygulamak, puanlamak, sonuçlarını değerlendirmek ve verilerini çözümlemek. İlgili mevzuat hükümleri kapsamında ulusal ve uluslararası nitelikte kongre, konferans, panel ve benzeri bilimsel etkinlikler düzenlemek ve/veya desteklemek. Eğitim ve ölçme-değerlendirme alanında bilgisayar ya da web tabanlı yazılımlar geliştirmek” bulunmaktadır.


771 görüldü.    0 Paylaşıldı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
771
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası