Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç Genç Vizyon Programında

İlan Tarihi:15.02.2021 15:21:00
Güncelleme Tarihi:15.02.2021 15:37:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Ülke TV Kanalında canlı olarak yayımlanan “Genç Vizyon” programına konuk oldu. 

İletişim Uzmanı İsmail Yolcu’nun hazırlayıp sunduğu ve Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun yorumları ile katıldığı; Ülke TV’de canlı olarak yayımlanan “Genç Vizyon” programında “Haftanın Üniversitesi Köşesi”ne telekonferans yolu ile konuk olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, hayalleri olan ve bu hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençlerimizi üniversitemize bekliyoruz vurgusunu yaparak üniversitedeki faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin Uzaktan Eğitimdeki başarısını anlatan Rektör Ataç şunları kaydetti: “Uzaktan eğitimde en erken aksiyon alan ve sorunsuz biçimde uygulayan birkaç üniversiteden biriyiz. Yaz okullarında 107 üniversiteden 16 bin 500 öğrenciye ulaştık.” şeklinde konuştu.

“Covid-19 aşısının soğuk zincir dağıtımı ve muhafazasını mümkün kılan eksi 86 ultra derin dondurucuyu üniversitemiz bünyesinde bulunan TEKNOKENT merkezimizde geliştirerek üretimini sağladık. Hem sağlık sektörüne hem de ülkemize yerli ve milli bir ürünü kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” İfadelerine yer veren Ataç, 81 dersin Üniversite Seçmeli Ders Havuzunda bulunduğunu böylelikle disiplinler arası oluşan perdelerin de ortadan kalkacağına vurgu yaparak “Sadece bir alanda ihtisaslaşmış öğrenci mezun etmek yerine ihtiyaç duyduğu alanda ders alabilen tam donanımlı gençler yetiştirmek en büyük gayemiz” aktarımında bulundu.

Eğitimi bir bütün olarak gördüklerini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Ataç, Milli Eğitim bünyesindeki EBA kayıtlarında kullanılmak üzere, dokuz ay süresince üniversitenin stüdyolarını ve teknik alt yapısını kullanıma açtıklarını belirterek, Manisa’nın EBA kayıtlarında Türkiye’de ilk on bir il içine girmesini sağlamış olduklarının da altını çizdi.

Konuşmasında Üniversite-Sanayi iş birliğine yer verdiklerini belirten Rektör Ataç, öğrencilerin staj imkanları hususunda da ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

 


1097 görüldü.    0 Paylaşıldı
MCBÜ seçmeli ders _NKN3917 mcbü genç vizyon 1 _DSC5006s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1097
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası