Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç Manisa Basın’ı ile Buluştu

İlan Tarihi:13.01.2021 20:19:00
Güncelleme Tarihi:27.01.2021 15:01:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin Mevcut Durumu, Yapısal Yenilikleri, Üniversite-Sanayi-Kamu İş birliği Üçgeni Çalışmaları, Uzaktan Eğitimdeki Başarılar, Pandemi Sürecinde Hastane ve hedeflerin paylaşıldığı, 2020 yılının değerlendirme toplantısı Manisa Basını ile gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Prof. Dr. Kıvanç Günhan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bora Canbula, Rektör Danışmanları Nihat Akyol, Prof. Dr. Asena Gülova, Prof. Dr. Özge Yılmaz, Doç. Dr. Fehmi Bardak ve Doç. Dr. Umut Burak Geyikçi’nin katılımlarıyla gerçekleşen basınla kahvaltılı paylaşım toplantısı, MCBÜ Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa’da faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın temsilcileri ve ajansların katıldığı toplantıda, uzaktan eğitimde Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasına girdiklerini, açılan yaz okullarında 107 farklı üniversiteden öğrenciye hizmet verdiklerini ve Ön lisans ve lisans seviyelerindeki programlara yerleşmek için yabancı uyruklu öğrencilere yönelik yapılan Yurt Dışı Öğrenci Kabulü Seçme Sınavı’nı (YÖS) online olarak uyguladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti; “Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (DEFAM)’da 6 ton dezenfektan ürettik. Covid-19 aşılarının taşınmasının ve muhafazasının da sağlanacağı eksi 86 ultra derin dondurucu, Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (TEKNOKENT) Ar-Ge Laboratuvarlarında geliştirildi.”

Üniversite ve Organize Sanayi Bölgesi iş birliğini geliştirmek için önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Ataç, “Manisa iş dünyası ile akademiyi bir masa etrafında toplayarak, OSB yönetimi ile güzel bir diyalog kurduk. OSB ile üniversitemiz arasındaki örnek iş birliğini ilçe OSB’ lere de taşıdık.” diye konuşarak sözlerini şöyle sürdürdü;

“Pandemi mart ayında başladı. Bu süreçte örneklerin hızla alınıp, aynı hızla sonuca ulaştırılması gerekiyordu. Hastanemiz PCR çalışmalarına başlamadan önce Manisa’daki örneklerin sonucu 3 günde geliyordu.  Hastanemiz, nisan ayında PCR çalışmalarına başladı. 175 numuneyle örnek almaya başladığımız noktadan bugün 250 bin 900 PCR test sayısına ulaştık. Test sonuçlarını 3 saat 20 dakikada verebiliyoruz.” dedi.

Yaşanılabilir ve çevre dostu bir kampüs oluşturmak istediklerine vurgu yapan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Üniversitemizi dünyanın ilk bin üniversitesi arasına sokmayı hedefliyoruz” ifadesine yer verdi.

Basın Toplantısı, üniversite olarak basın ile beraber olmaktan mutlu oldukları ifadesine yer veren Rektör Ataç’ın, katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür etmesiyle son buldu.

 


854 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü 2020 mcbü 2020s _DSC9396s _DSC9399s _DSC9402s _DSC9413s _DSC9414s _DSC9426s _DSC9397s _DSC9386s _DSC9382s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
854
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası