“Eğiticilerin Eğitimi Webinarları-1” Gerçekleştirildi

İlan Tarihi:29.09.2020 16:36:00
Güncelleme Tarihi:2.11.2020 11:00:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde “Eğiticilerin Eğitimi Webinarları-1” kapsamında “Uzaktan Eğitimde Alternatif Yöntemler ve Geçerlik/Güvenirlik” webinar’ı gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde, planlanan takvime göre düzenlenecek olan webinarlardan ilki, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erkan Atalmış’ın konuşmacı olarak katıldığı “Uzaktan Eğitimde Alternatif Yöntemler ve Geçerlik/Güvenirlik” webinar’ı,  Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar’ın moderatörlüğü’nde yapıldı.

Açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Gökbunar’ın yaptığı webinar’da Atalmış; ölçme ve değerlendirmede temel kavramlar, ölçme ve değerlendirmenin amaçları ve bir testin geliştirilme aşamasında bilişsel alan taksonomilerine yer vererek farklı düzeylerde soru örnekleri üzerinde durdu. Uzaktan eğitimde tamamlayıcı yöntemlerden proje, öz değerlendirme, akran değerlendirme, kavram haritaları ve yapılandırılmış grid gibi yöntemlerin de önemine vurgu yaparak özellikle bu süreçte kullanılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca ölçme değerlendirme aracı olarak kullanılabilecek web 2.0 araçlarından söz eden Atalmış bu araçların uzaktan eğitimde öğrenciyi derste dinamik tutmakta önemli olduğu ifadelerini kayderek alternatif ölçme tekniklerinden bahsetti. Özellikle bahsedilen bu ölçme ve değerlendirme yöntemlerin uygulanması durumunda, üniversitenin kalite ve akreditasyon sürecine büyük katkı yapacağına değinen Doç. Dr. Atalmış bu durumu, üniversitelerin rapor örnekleriyle destekledi.

Yoğun katılımla gerçekleşen ve 2 saat 40 dakika süren “Uzaktan Eğitimde Alternatif Yöntemler ve Geçerlik/Güvenirlik” webinar’ı, tüm katılımcıların iyi dilekleri ve önümüzdeki dönemde yeniden bir araya gelme temennisi ile sona erdi.


946 görüldü.    0 Paylaşıldı
MCBÜ EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ WEBİNARI _1_ webinar1Ekran Alıntısı MCBÜ EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ WEBİNARI _2_ MCBÜ EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ WEBİNARI _3_ MCBÜ EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ WEBİNARI _5_ MCBÜ EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ WEBİNARI _4_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
946
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası