Manisa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Medikal Vaka Rallisi Yapıldı

İlan Tarihi:23.05.2019 08:52:00
 

Manisa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Manisa Acil Tıp Teknisyenleri Derneği işbirliği ile bu yıl 2. si düzenlenen Medikal Vaka Rallisi, 2 Mayıs 2019 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İlk ve Acil Yardım Bölümü Koordinatörü Öğr. Gör. Özgül Balcı tarafından düzenlenen programa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Turan Gündüz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bölüm başkanları, öğretim üyeleri, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Manisa İl Başkanlığı, Manisa Büyük Şehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Manisa Amatör Telsizciler Derneği, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin değerlendirildiği ralli organizasyonunda öğrencilerin mesleki bilgi ve deneyimlerinin artırılmasının, tıbbi ve etik kurallar içerisinde müdahalede bulunmanın, beceri kazanma ve ekip motivasyonun sağlanmasının önemi vurgulandı.

Manisa Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı 2. sınıf öğrencilerine 5 istasyon ve her istasyonda 3 öğrenci olacak şekilde medikal vaka rallisi yaptırıldı. Medikal vaka rallisi, ambulans hizmetlerinde en önemli olduğu düşünülen süreçleri içeren 5 istasyon olarak hazırlandı. Her etap için okulumuzda görevli akademisyenler, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) ve Manisa Amatör Telsizciler Derneği (MAT) çalışanları ile istasyonlar ve vaka senaryoları (Travma istasyonu, olay yeri yönetimi ve triaj, akut koroner sendromlar, yetişkinlerde ileri yaşam desteği, telsiz haberleşme, çevresel aciller, taşıma teknikleri istasyonu) belirlendi.

İlk ve Acil Yardım Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin yarıştığı medikal vaka rallisinde, 15 grup içerisinden birinciliği kazanan gruba madalya ve birincilik kupası verildi.


930 görüldü.    0 Paylaşıldı
IMG_3975 IMG_3977 IMG_3992 IMG_3978 IMG_3984 IMG_3985 IMG_3986 IMG_3987 IMG_3988
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
930
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası