Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 162 Mezun Vermenin Gururunu Yaşadı

İlan Tarihi:13.06.2019 15:03:00

Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu, Genel Sekreterimiz Ali Emirosmanoğlu, akademik ve idari personelimiz ile mezun öğrencilerimizin yakınları katıldı.

Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Çipiloğlu törende yaptığı konuşmada, “Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sevincimizi paylaşmak üzere sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz. Hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Hep birlikte bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Başladık ve bitirdik. Mezuniyet ile taçlandırdığınız bitirişi yeni bir hayatın müjdecisi olarak görüyoruz. İnşaat Teknolojisi Programından 91, Makine Programından 38, Mekatronik Programından 28 ve Makine Resim Konstrüksiyon Programından 5 olmak üzere toplam 162 öğrencimizi 6. dönem mezunları olarak meslek hayatına uğurluyoruz” dedi.

Doç. Dr. Ali Çipiloğlu mezunlara hitap ederek, “Sevgili gençler, toplumun temeli ve geleceğin teminatı sizlersiniz. Kendi değerleri ile barışık, özgüven sahibi ve başarma azmi taşıyan sizler, ülkemizin geleceğini inşa edeceksiniz. Bunun için çalışmaya devam edin ve başarının, ahlak ve dürüstlükle taçlanmadıkça hiçbir anlam ifade etmediğini unutmayın. Kendinize inanın. Göreceksiniz uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Bu yeni hayatınızda, mesleğinizi icra ederken sabırlı olun, pozitif olun, nefsinize hâkim olun, kendiniz olun ve en önemlisi insan kalın. Unutmayın, başarının en önemli anahtarı özgüvendir. Özgüvenin en önemli iki dayanağı ise bilgi ve çalışmaktır. Siz eğitim hayatınız boyunca bilgi sahibi olmak için çalıştınız. Burası sizin hayata hazırlanma ve özgüven kazanma mekânınız oldu” dedi.

Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun yeni hizmet binasında ikinci yılını doldurduğunu, modern laboratuvarları ve ilave programlarla eğitim çeşitliliğini artırdığını dile getirerek, “İş Yeri Uygulama Eğitimi uygulamasıyla toplam 162 öğrencimiz, son yarıyıllarını branşlarıyla ilgili sektörlerde uygulama yaparak değerlendirmiş, yani mesleklerinin ilk pratiğini yapmışlardır. Bu pratik onların meslekî özgüvenini de artırmıştır” diye konuştu.

Doç. Dr. Ali Çipiloğlu velilere seslenerek, “Dünya hayatının süsü olan evlatlarınızın hayatının dönüm noktası olan bir âna tanıklık ediyorsunuz. Sizlerin şu andaki duygularınız, inanıyorum ki hepimizden çok daha farklı. Dünyaya geldikleri günden itibaren üzerine titrediğiniz, yetiştirmek için özenle gayret sarf ettiğiniz cennet kokusu evlatlarınızın bu mutlu günü haklı olarak sizleri gururlandırıyor. Dürüst, çalışkan, vefalı, gayretli, vatansever ve kendine güvenen gençler yetiştirdiğiniz için sizlere ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Yine inanıyorum ki pırlanta gibi bu gençler, meslek ve sosyal hayatlarındaki başarıları ile hepimizi gururlandırmaya devam edeceklerdir” dedi.

Doç. Dr. Ali Çipiloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ““Çok kıymetli öğretim elemanı arkadaşlarım, bu güzel tablonun oluşmasında en büyük emek şüphesiz sizlere ait. Sizlere de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız.”

“Sevgili gençler; hayatınız boyunca yapabileceğinizin en iyisini, en mükemmelini yapmayı hedefleyin. Meşru ve faydalı bir amaç edinin. Hiçbir şey sizi yolunuzdan alıkoymasın. İsteklerinizde ısrarcı olursanız hiçbir engel önünüzde duramaz. Sadece kendiniz için değil; aileniz, ülkeniz ve tüm insanlık için sorumluluk almak ve başarılı olmak zorundasınız. Ülkemizin en değerli kaynağı sizlersiniz; bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Sizlerin başarısı ülkemizin de başarısı olacaktır. Omuzlarınızda böylesine ağır bir yük var ve ben bu bilince sahip olduğunuza inanıyorum. Her türlü fedakârlığı üstlenerek, ülkemizin yarınlarını inşa etmede üzerinize düşeni yapacağınızdan şüphem yoktur. Hepinizi çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olunuz.”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş de tüm mezunlara hayatlarının bundan sonraki döneminde başarılar dileyerek, onların Manisa Celal Bayar Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Mezuniyet Töreni, Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Murat Esirgence, ikinci Süleyman Eriden ve üçüncü Kenan Aydın’a ve program bazında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin takdim edilmesinin ardından, mezuniyetin simgesi olan keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.