Manisa Teknokent’te “Manisa’ya Yenilik Merkezi Kurulması” Görüşüldü

İlan Tarihi:7.02.2020 16:05:00
Güncelleme Tarihi:7.02.2020 16:06:00
 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri, “Manisa’ya Yenilik Merkezi Kurulması” konusunda görüşmeler yapmak üzere 5 Şubat 2020 tarihinde Manisa Teknokent’i ziyaret ettiler.

Ziyarette Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Analisti Yasin Öcal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Burak Reis Sat, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Sanayi Ar-Ge ve Girişimcilik Stratejik Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Cansız ve UNDP’den Gülçin Çalış yer aldı.

Ziyarette ilk olarak Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ile görüşen yetkililer; ülkemizin 11. Kalkınma Planı’nda (2019-2023), yenilik merkezleri kurulması hedefinin de yer aldığını dile getirerek, “Bu hedef ile firmaların açık yeniliğe (inovasyon) geçmesi, birbirleriyle iletişim, güven ve iş birliklerinin artması, Teknopark, TTO, OSB ve Ar-Ge Merkezleri gibi uygulama birimlerinin bu sürece etkilerinin artırılması beklenmektedir. Manisa Organize Sanayi Bölgesi Teknoloji Geliştirme Projesi kapsamında da pilot bir ‘Yenilik Merkezi’ kurulması için belirli faaliyetler sürdürüyoruz. İlk olarak, Manisa Yenilik Merkezi bağlamında ihtiyaç analizi saha çalışması yapmakta ve mülakatlar gerçekleştirmekteyiz. Bu ziyareti bu amaçla yapıyoruz” diye konuştular.  

Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş’tan Teknokent ve Manisa Ar-Ge Ekosistemi hakkında bilgi alarak; Manisa Yenilik Merkezi’nin iş modeli, stratejisi, yol haritası gibi konularda görüş alışverişinde bulundular. MCBÜ Üniversite-Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜ ÜSİTEM) Müdürü Doç. Dr. Osman Çulha’dan üniversite-sanayi işbirliğinde gelinen nokta hakkında bilgi alan heyet, son olarak da Manisa Teknokent’te yer alan start up (yeni girişim) firmaları ile görüşmeler gerçekleştirdiler.

 


788 görüldü.    0 Paylaşıldı
fotoğraf 1
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
788
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası