“Mesleki Eğitim Fuarı” Sektör Temsilcileri ve Öğrencilerin Yoğun İlgisi ile Sona Erdi

İlan Tarihi:19.12.2023 15:35:00
Güncelleme Tarihi:19.12.2023 15:38:00
 

“V. Ulusal Üniversite-Sanayi İş Birliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi” programı kapsamında, bölgenin istihdam partneri olmak üzere strateji belirleyen MCBÜ İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Mesleki Eğitim Fuarı” , Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin, İsteğe Bağlı Staj ve İşletmede Mesleki Eğitim kapsamında teorik bilgilerinin pratik deneyim ile karşılıklarını bulabilecekleri fuara, mühendislik teknik ve sosyal bilimler alanında insan kaynağı arayışında olan Manisa ve Ege bölgesinde yer alan işletmeler de yoğun ilgi gösterdi.

Girişimcilik ekosisteminin en önemli paydaşı olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi teknoloji geliştirme bölgesinde yer alan girişimciler, ar-ge şirketleri ve kobilerin de yer aldığı fuarda, araştırma geliştirme tasarım, yazılım, idari ve mali işler insan kaynakları, finans, uluslararası ticaret ve ilişkiler, muhasebe ve bankacılık gibi alanlarda öğrencilerle buluşan talep sahibi işletmeler, iş ve staj başvurularını bizatihi teslim aldı.

İşletmede Mesleki Eğitim ve İsteğe Bağlı Stajdan oluşan bütünleşik Uygulamalı Eğitim sistemindeki öğrenciler için düzenlenen Mesleki Eğitim Fuarı’nda toplam kırk firma stant açarak öğrenciler ile buluştu. İki gün süren fuar boyunca yaklaşık 5 yüz ’den fazla öğrenci ziyareti gerçekleşerek ilgili firmalara staj ve iş başvurusunda bulunuldu.

Fuar ile devam eden Kongre kapsamında, her salonda oturum başına beş farklı firma, sunum öncesi işletme tanıtımı ve kariyer fırsatlarından bahsederek dinleyici öğrenci ve akademisyenlere bilgi verdi. Ar-Ge ve tasarım projelerinin çıktılarının anlatıldığı bildirilerde ise, akademik çalışmalara ilham verecek, üniversite sanayi iş birliği projeleri ortaya çıkaracak yeni fikirlerin meydana gelmesi, ortak proje ve fikri sınai mülkiyet hakları yaratılması konusunda fırsatlar değerlendirildi. Bu kapsamda doksan farklı firmanın sunumu gerçekleşti. Kongre kapsamında bildiri sunumu gerçekleştiren Ar-Ge ve Tasarım merkezlerini tanıma fırsatı bulan öğrenci ve akademisyenler, bölgenin nitelikli insan kaynağı ihtiyacına ve araştırma faaliyetlerine yakından tanıklık etti.

Öğrenciler için kariyer geliştirme aşamasının başlangıcı olan bu tip fuarlar ve etkinlikler sayesinde mülakat, iş veya staj başvurusu tecrübesi kazanan öğrencilerin gelişimine katkı sunulduğunu belirten kongre düzenleme kurulu üyeleri, “Kongremiz kapsamında mesleki eğitim fuarına katılım gösteren tüm işletmelerimize, nitelikli ve ihtiyaca yönelik insan kaynağı yetiştirme faaliyetlerimize olan destekleri için ayrı ayrı teşekkür eder, iş birliklerinde başarılar dileriz.” açıklamalarını kaydetti.


925 görüldü.    0 Paylaşıldı
MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _1_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _6_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _7_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _8_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _9_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _10_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _11_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _5_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _3_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _4_ MCBÜ_MESLEKİ EĞİTİM FUARI_2023 _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
925
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası