Öğrencilerimizin Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesine Ulaşım Problemi Çözülüyor

İlan Tarihi:18.12.2019 16:31:00
Güncelleme Tarihi:18.12.2019 16:31:00
 

2020 yılı başı itibariyle öğrencilerimizin Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi ulaşımı ile ilgili sorunları çözüme kavuşuyor. Ulaşım ile ilgili öğrencilerimize yönelik yapılan anket çalışması kapsamında verilen görüş ve öneriler olumlu sonuçlar vermeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığınca alımı yapılan çevre dostu elektrikli otobüslerin, öğrencilerimizin daha güvenli ve seri şekilde okullarına ulaşımlarının sağlanması amacıyla bu hatta çalıştırılmasıyla ilgili gerekli planlamalar yapıldı ve en kısa sürede devreye alınacak.

Öğrencilerin taleplerini dikkate alan ve çözüme ulaştırmak için çalışan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Üniversitemizde sürekli yenilik ve gelişmeyi hedefliyoruz, öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Üniversitemiz Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi ile Manisa merkez arasında ulaşım, 4 adet taşıma kooperatifine ait eski model araçlarla yürütülüyordu. İlimizin Büyükşehir’e dönüşmesi ile birlikte yaptırılan ‘Ulaşım Master Planları’ çerçevesinde hazırlanan toplu taşıma hatlarının optimizasyonu raporlarına göre kampüs taşıması yapan kooperatifler, 2015 yılında tek çatı altına toplanmıştı. Mevcut eski model araçları daha konforlu ve efektif toplu taşıma hizmeti verebilecek şekilde engelli erişebilirliği bulunan, elektronik biletli ve günümüz teknolojik donanımına sahip yeni model araçlarla değiştirilerek toplu taşıma hizmeti verilmeye başlanmıştı.

Bu bağlamda hizmet yürüten SS. 141 Nolu Muradiye Kampüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin toplam 69 adet aracının 40’ı Üniversitemize öğrenci taşımasına tahsis edildi. Öğrenci hareketliliğinin yoğun olduğu saat dilimlerinde beklemeksizin ring şeklinde, diğer zaman aralıklarında ise 5 dakika ara ile sefer düzenlenmek suretiyle toplu taşıma hizmeti veriliyordu.

Toplu taşıma hatlarının optimizasyonu sonrasında geçen süreç içerisinde Muradiye Mahallesi nüfusundaki artışı, Akgedik Mahallesinin yerleşime açılması ve Üniversite yerleşkesindeki öğrenci sayısının artışı gibi değişen ve gelişin unsunlar göz önünde bulundurulduğunda taşıma hizmeti yetersiz gelmeye başlamıştı.

 


1267 görüldü.    0 Paylaşıldı
ulaşım
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1267
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası