Rektör Ataç “Naht Sanatı ve Sulu Boya Sergisi” Açılış Törenine Katıldı

İlan Tarihi:6.10.2021 13:59:00
Güncelleme Tarihi:6.10.2021 14:11:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ve beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kazaz ve Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Eğitime Katkı Derneği tarafından açılan “Naht Sanatı ve Sulu Boya Sergisi” Açılış Törenine katıldı.

Fatih Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen serginin açılış törenine Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mehmet Güzgülü, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Eğitime Katkı Derneği Başkanı ve MCBÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Eğitime Katkı Derneği Başkan Yardımcısı ve Naht Sanatçısı Hasan Kabadağ, Sulu Boya Sanatçısı ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Uzmanı Ahsen Tuncay ve davetliler katıldı.

Manisa Eğitime Katkı Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, serginin açılış konuşmasında derneğin 2011 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar 2 bin 500 öğrenciye 2 milyon lira civarında karşılıksız burs verdiklerini açıkladı. İlker, “Bize emanet edilen bu bursların tamamını gençlere ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Dernek olarak bu sene hedefi biraz daha büyüttük. Bu yıl 250 öğrenciye yemek ve burs vermeyi planlıyoruz. Derneğimizin ikinci başkanı Naht Ustası Hasan Kabadağ’ın eserleri var. Burada elde edilen gelirin tamamı derneğimize bağışlanacak” dedi.

Serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yaşar Karadeniz ise eğitime katkı amaçlı düzenlenmiş olmasının da ayrıca önem arz ettiğini belirtti. Karadeniz, “Eğitim ve kültür bir arada olan kavramlardır. Burada bu iki kavramın, hayır işleri ile yan yana getirilmesi de oldukça kıymetlidir.  Emeği geçenleri ve sanatçılarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonunda Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri sergiyi gezerek eserleri inceledi.

14 Ekim’e kadar saat 8.30-17.30 saatleri arasında açık kalacak olan “Naht Sanatı ve Sulu Boya Sergisi”nden elde edilecek gelir öğrencilere burs olarak verilecek.

_DSC6188 _DSC6193 _DSC6186 _DSC6217 _DSC6222 _DSC6228 _DSC6229 _DSC6234 _DSC6163 _DSC6282 _DSC6274