Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç YÖKAK’ın “Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı”na Katıldı

İlan Tarihi:21.01.2021 14:37:00
Güncelleme Tarihi:21.01.2021 14:39:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen “Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı”na katıldı.

Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) düzenlediği “Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın yanı sıra 30 devlet üniversite rektörünün katılımıyla üçüncüsü gerçekleşen çalıştayın açılış konuşması, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından gerçekleştirdi.

Dört bölüm halinde gerçekleşen çalıştayın ilk bölümünde, “VUCA (Değişkenlik, Belirsizlik, Karmaşıklık ve Bulanıklık) Dünyasında Liderlik” başlığı altında Pandemi Döneminin VUCA bileşenleri açısından değerlendirilmesi ile üniversitelerin ekosistemi ve ekosistem ile ilgili sorunların değerlendirilmesi konuları ele alındı.

İkinci bölümde “Kurumların Yönetiminde Temel Kavramlar; Stratejik Bakış ve Liderlik, Paydaş Odaklılık, Değişim Yönetimi, Süreç ve Risk Yönetimi, Sürdürülebilir Değer Katma, Kurum Kültürü, Sürekli İyileştirme, Kıyaslama” kavramları teorik ve uygulama temelinde ele alınarak “liderlik, paydaş odaklılık, stratejik bakış ile fonksiyonel ve süreç bazlı yapıların temel farkları, değişim yönetimi” konuları tartışıldı.

Kurum kültürü ve değerlerin ele alındığı üçüncü bölümde, Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma amaçları, liderlerden beklenen etik tavır ve söylem konuları görüşüldü.

Çalıştayın son bölümünde, liderlik davranışları, liderlik yaklaşımları, liderlik dinamiği, liderlikte koçluk ve mentörlük rolleri, kriz döneminde liderlik, güçlü ekipler, üniversite için liderlik modeli örneği konuları değerlendirildi.

Değerlendirme anketiyle sona eren çalıştayın önümüzdeki dönemlerde belli periyotlar halinde farklı konular ele alınarak gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

 


800 görüldü.    0 Paylaşıldı
yökak mcbü _1_ yökak mcbü _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
800
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası